Happy birthday to the blog!





Va e det för en dag? e de en vanlig dag?
Nej de är ingen vanlig dag, för de är bloggens födelsedag!
Hurra hurra hurra!


Tänka sig, för två år sen startade jag min blogg. De känns som igår. Men de faktiskt sant, de bloggens två års dag idag. Helt otroligt. De har hänt mycket under dessa två år, både med bloggen och privat. Från början hette ju min blogg www.performance.blogg.se, den adressen är fortfarande kvar och länkad direkt hit. Vet att de många som fortfarande använder den. De är lite lustigt att jag startade bloggen på nyårsafton 2006, men jag kommer ihåg den nyårsaftonen. Hade verkligen inga planer, och ingen lust att göra något. Så satt jag och pillra och skapade denna blogg, och de är jag väldigt glad för att jag gjorde. Men denna nyårsafton ska inte bli så tråkig, inte hundra procent bestämt vart jag ska ikväll, antingen hem till en kompis, eller en fest en bit här ifrån eller en annan fest som en i min klass har, vi får se. Kanske dyker upp något mer. Åh, kom just på att jag måste fixa min nyårsblåsa! den måste ju sys in, alltid i sista sekund. Iaf, ett stort Grattis till bloggen på två års dagen, och tack till alla er underbara läsare!


Mellandagsrea!




Tänkte visa er vad mellandagsrean hade att erbjuda mig. Jag har aldrig varit ngt stort fan av rea. Orkar inte trängas med tre hundra skrikande fjortisar som bara slänger kläderna runt sig så klädbutikerna liknar en tvättkorg. Jag finner ingen lust att gå runt och rota bland dessa lortiga högar med foundation fläckar överallt. Nej. Men jag gav de en chans, och jag hittade några fynd iaf. Länge har jag varit inne på att köpa en riktigt bra mic (studiomic) men de visade sig att man behövde ljudkort och hela köret för att kunna köra en riktig studiomic i datorn så jag slog på stort och köpte mig en studio, haha. Jag är jätteglad över det, pangerbjudande. Allt är ett värde till sex tusen, men paketet låg bara på tre tusen. Jag fick med en riktig studiomic, avancerat ljudkort, micstativ, ljudskydd, sladdar, avancerade program för insplening och ett par riktigt bra hörlurar. Perfekt, åh. Jag tycker detta ska bli skitspännande. Ska lära mig spela gitarr också, fan. Nu satsar jag, självklart (som jag länge velat) kommer ni få ta del av mig sång för första gången.


Klänning med väst tryck från gina tricot


Bastunika i babyrosa, älskar färgen, också från gina.


Likadan tunika fast i grått, perfekt!


Ett par vita leggings, ett par svarta - båda från hm. Ska exprimentera!

Detta var de jag fann på årets mellandagsrea. Jag är nöjd med allt. Imorgon är det nyår, och samtidigt bloggens 2 års dag. Helt sjukt, jag har bloggat i två år. De känns som igår jag startade den. Men jag är så glad att jag har den, kan sitta i timmar och läsa riktigt gamla inlägg, åh va egoistiskt av mig men jag enjoy it. Hoppas ni får en riktigt fin kväll, den näst sista de här året. PS: nu är de röda i designen borta, då julen är över för denna gång, men jag låter snön fortsätta falla!


Santa came with



Här under är alla mina Julklappar, insåg att jag inte visat er ännu. Fick de mesta på självaste julafton, men som tradition firar vi alltid jul med stora tjocka släkten på annandagen, så en del där ifrån med. Julaftonen var riktigt mysig, hela familjen utom Jenny som var nere med sin familj i Gränna. Julstrumpa, promenad till kyrkogården till morfar, julmatsfix, Kalle the boss, Julmat, paket öppning, Svensson svensson, massa gott godis, och sist spelade vi kort. På annandagen så åt vi massa god mat, umgicks, jag försökte få mina kusiner att spela kort, såklart utan framgång så jag fick jonia dem och spela hockeyspel ist, fast de var rätt kul. Massa gott snask efter också.


Koss lurar och Björn Gustafsson - Ett Livsverk!



Kjol med blåa stjärnor från Glitzy, riktigt efterlängtad!



Min älskade bok - När jag hör din röst. Som ni redan sätt (: Och den är redan utläst, förl änge sen!



Pengar till min mic, som blev en hel inspelningsstudio ist, mer om de sen!



Oliva paket, innehåller Cuticle Oli, Nagelfil och Oliva hand cream. Små söta nallebjörns ljus. Godis påse. Mysiga sockor. Bamboo hjärtan i silver. Merci chocklad. Rosa mus till min lilla bärbara dator.



Ännu mera pengar, sammanlagt 1300. Ni får veta sen vad allt gick till, WIE!



Min underbara älskade väska med fransar. Måste bara berätta, letade som tusan efter den hela hösten, slut överallt (åhlens) så jag gav upp hoppet och sa till mamma att jag iaf önskade mig en fransväska. Sen så har hon ringt runt jättemycket och hon hittade än på andra sidan stan, som mina kusiner gick och köpte och la undan. Åh, var helt chockad när jag såg den, älskar den.



Underbara glas från BodaNova. Älskar den serien och den ska ju utgå, så jag vart superglad, dock har jag alltid beslutångest över färger, haha. Ändrar mig hela tiden, nu är jag inne på turkos :)



Stor mysig rosa halsduk och ett present kort på gina tricot på tre hundra kronor.


Leva livet som man vill




På senaste tiden har jag funderat på en sak, väldigt mycket. Jag har tänkt fram och tillbaka, och tänkt i olika banor som går mot olika riktningar. Allt jag vet är att någon riktning vill jag ta. Det finns så mycket valmöjligheter, och man ska passa på när man är ung. Jag får mycket inspiration från både höger och vänster, och de här är verkligen ingen tanke som jag precis stött på i mitt huvud. Den har funnits i år, men de först nu de känns som om jag verkligen kan följa den. De nu jag själv snart kan bestämma, precis vart jag vill och vad jag ska göra. Men jag vill inte välja fel väg, jag vill att de här ska bli något bra, och jag ska göra mitt bästa för att de ska bli det.

Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli, vad jag vill göra. Men samtidigt tror jag de viktigt att inte bara glida på i samma gamla vanor om de känns fel, då hade jag bytt bana för länge sen. Men de känns inte fel, de finns bara andra banor, vägar som lockar mera. Så vad handlar allt detta om då? Jo, de handlar om var jag befinner mig, var jag är och var jag vill vara. Jag har funderat somsagt mycket på vart jag vill, jag har funderat på att lämna Sverige för att upptäcka andra delar av världen. På nått sätt känner jag mig lite inlåst, jag känner att jag vill ut. Jag har funderat på England, inte så långt bort men ändå tillräckligt för de jag vill. Jag har funderat på studera, jobba alla möjliga funderingar. De är de jag måste bestämma mig för, vart jag vill och vad jag vill göra. USA finns även i baktanken, även om de känns omöjligt och ett stort steg så är de självklart en dröm, så som jag tänker nu så kan man ta ett steg i taget. Jag känner bara att jag vill ut, prova på nya saker, lära mig. Helt enkelt leva livet. Jag vet inte vad jag vill bli, eller vart jag till hundra procent ska, de ända jag vet är att de finns där, där jag vill vara och de jag vill bli, de gäller bara att våga leva och att våga möta det.

Har ni några erfarenheter eller tips får ni gärna dela med er av dem.
Idag fyller min bror Peter 22 år, så ett stort Grattis till honom!

När jag hör din röst





24 December 2008 22.49 - Jag fick boken När jag hör din röst, åh lycka!

26 Dec 2008 12.32 - När jag hör din röst, När jag hör din röst. Åh, älskar boken. Har redan läst över två hundra sidor.

27 Dec 2008 03.06 - Jag har läst ut När jag hör din röst, den är slut. De finns inget för mig att bita tändera i. Boken är slut, 449 sidor på mindre än två dygn. Jag älskar dessa böcker, kommer aldrig sluta. Boken är obeskrivlig. Edward

27 December 2008 18.40 - Hallå, tänkte sammanfatta lite här kort om boken. Läste alltså klart den inatt, den var helt sjukt bra. Så annorlunda mot ettan, fast jag älskar båda lika mycket. Men nu till de jag vill säga er. Jag kommer inte läsa Ljudet av ditt hjärta förens jag sätt tvåan på bio. New Moon har biopremiär den 20 November 2009. Men jag kan vänta. Anledningen är att jag tror att de kommer kännas jättekonstigt att se tvåan på bio om man redan läst trean. Hur bra än böckerna är, och även fast slutet på tvåan var otroligt frustrerande kommer jag nog att vänta. Jag ska istället läsa Twilight och New Moon, de engelska versionerna. Jag hoppas verkligen att jag klarar av att vänta. För jag tror jag kommer uppskatta New Moon filmen bättre då, och filmerna betyder oändligt mkt för mig, faktiskt mer än böckerna, även om jag älskar dem också. Jag borde inte läst När jag hör din röst så fort, fick den för tre dagar sen, den ser knappt använd ut, och den är slut. Kanske ska läsa om den, hihi. Jag tröttnar aldrig på denna serie


Dan före dopparedan!



Peter och Agnes (i knät) kollar in alla paket under granen!


Julkulan och svenska flaggan är på plats!


Massa spännande paket, har redan varit framme och fingrat!

Jag kan fortfarande inte förstå att de faktiskt är självaste julafton imorgon. Känner ingen julkänsla riktigt ännu, lite har jag iof. Men kommer ihåg känslan när man var liten, åh. Vilka förväntningar, hela december månad var som en tickande bomb. Man var så nyfiken och spänd och allt var så himla julstämningsfullt. Iår har ju inte ens julkalendern varit titt-bar. Och de inte mitt fel. Satt för ett tag sen och kollade på Greveholm, hallå? varför finns inte sånna julkalendrar nu för tiden. Jag ska sluta låta dyster, de är julafton imorgon och jag tror de kommer bli super. Dagen har spenderats mycket hemma, lite halvstressigt med allt. Gröten åts (pyttelite), Granen kläddes, Paketen är på plats. Den traditionen får ingen ändra på. Får se om jag får tid att blogga imorgon, annars får ni ha en riktigt mysig julafton!


Say it, out load




Mitt namn är Isabella Swan och jag är förälskad i Edward Cullen. De kunde man ju önska! Åh. Jag är totalt borta så fort jag ser den här filmen, jag blir helt tagen. Jag älskar Twilight. Filmen var exakt lika fantastisk som sist, då jag såg världspremiären den 17 november. De svårt att förklara känslan när man ser denna film, man blir helt lost. Åh, de finns ingen bättre film än denna, världens bästa film!



Nu hade jag läst boken innan jag såg den igen, så vissa saker tänkte man på. Alla scener är ju mycket längre i böckerna, så filmen kändes lite kortare men ändå så bra, man ville bara se mer och mer. Men de har verkligen fångat upp bokens viktigaste händelser. Jag har ju lyssnat jättemycket på soundtracket som vi fick med i goodiebagen när jag var på världspremiären (respekt!) så nu kände man igen låtarna i filmen, åh det var bara ett stort plus. Jag kommer aldrig sluta bli så häpen över vilken påverkan denna film har över mig. Det är bestämt sen länge att Twilight får sina uppföljare, de finns ju sammanlagt fyra böcker i serien och de bestämt att de blir minst två filmer till, hoppas verkligen alla kommer ut. Stephenie Mayer som skrivit alla böckerna vill att sista boken ska bli två filmer, eftersom boken är på 1000 sidor och de viktigt att få med allt. Hoppas de blir två filmer, för jag vill aldrig att serien ska ta slut. I sånt fall blir de sammantagt fem filmer. De som är lite tråkigt är att Catherine Hardwicke som regisserade Twilight inte kommer kunna göra de med New Moon, hon har andra projekt i vår och New Moon ska börja filmas i Mars, undrar hur filmen blir då. Hoppas på lika stor succé som Twilight, för Catherine har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med att göra en bok som är så älskad av många till en succé film.

So the lion fell in love with the lamb

Twilight





Åh lycka! Jag såg världspremiären av twilight den 17 November med Jackie, och nu ska vi gå se den igen. Har verkligen saknat filmen, de den bästa film jag någonsinn sätt! Men under den här månaden har jag kollat på massa intervjuer och annat på youtube med Twilight skådespelarna. Min favorit är helt klart Robert Pattinson, som för övrigt klippt sig nu! de blev supersnyggt, men jag älskade hans ruffsiga hår. Men han är fortfarande lika het (: Men innan filmen ska vi gå runt och hitta de sista julklapparna, jag har bara mammas kvar. Den som jag nästan alltid brukar köpa först, hehe.
Så nu vet ni var jag håller hus idag!

2 dagar kvar till Julafton

Julstämning 4 Advent




Gene Autry - Here Comes Santa Claus

Inatt sov jag 14 timmar, gud va skönt de var. Gick upp vid tolv, åkte iväg med pappi och handlade julgran och lite mat. Sen dess har jag städat i mängder, julpyntat hela vårat hus, fy va jobbigt. Plus att jag var lov att småstäda hela huset också, så nu är hela huset superfint. Mamma jobbar och pappa står och bakar pepparkakor, så iår fick jag fixa julpyntet. De fortfarande små saker jag inte vet var de är, för mamma och jag brukar pynta tillsammans, men får fråga henne sen. Helt plötsligt sätter min pappa på julmusik? han som har suckat och stönat hela hösten då jag spelat den, haha. Så fick stänga av twilight soundtracket som jag hade på i mitt rum där jag då städade. Är fortfarande förvånad över att just han satte på musiken. Iaf den här låten ovan är med på julskivan och jag tycker de är helt klart den bästa jul låten. Har fortfarande lite kvar att pynta och städa, hoppas ni får en riktigt trevlig fjärde och sista advent!

3 dagar kvar till Julafton!

Julbordskryssningen till Åland!



Första stoppet gjorde vi på frukosten som vi hade inbokad på vår kryssning,
massa smaskigheter redan en halvtimma efter påstigning.


Efter frukosten gick vi och kollade lite i taxfree.


Lite senare efter en del spelande (ojojoj va mkt pengar jag spelat bort idag) gick vi och
badade
på övre däck
.


Efter ännu mer spelande och lite shopping var det dags att byta båt i Åland, väl på var det dags för julbord runt två.


Var ganska mätt efter, (även fast de inte fanns ägg!!) min efterrätt ser inte så lockande ut.


Jag och Jackie insåg att man kunde se sig själv i taket, vilken uppenbarelse!


Är tillbaka från min tolv timmars kryssningen till Åland med familjen, riktigt mysigt. Gick upp vid fyra, inte så mysigt. Men båten gick sju så vi var lov att gå upp i tid. Vi hade frukost på båten och de var superskönt, älskar att gå plocka mat och sen ta ny tallrik och ta lite till, höhö. Efter det spelade vi massa på atomater, jag spelade bort över två hundra spenn, blir helt beroende. Min bror vann fem hundra den turungen. Vi gick och badade högst upp, alla utom Mamma och Jenny som satt utanför. Riktigt skönt att bubbla lite och basta. Gick lite i taxfree också. Senare var de dags att byta båt vid Åland, annars hade de blivit en 24 timmars kryssning, inte så lyckat utan hytt då, haha. Bäl på andra båten var de julbord, utan ägg frustrerande. Senare så spelade vi ännu mer, handlade i taxfree och hade de allmänt trevligt.

Är riktigt trött, sov tre timmar inatt. Jag ska sova snart, ska se svensson svensson för de julspecial. Sen ska jag nog sova. Men hoppas ni haft en lika bra Lördag som jag, och tack för alla kommentarer. Imorgon blir de lite julhandling och ta fram extra julpynt och städa lite. Men vi hörs mera imorgon, Godnatt & God Jul

4 dagar kvar till Julafton

Julkryssning







♥ Klänning i spets - Forever21
♥ Svarta ribbade strumpbyxor - HM
♥ Halsband rött - Guldfynd
♥ Örhängen röda hjärtan - Guldfynd

Godmorgon, eller... ja för min del iaf. Första dagen på jullovet går jag upp kl fyra, åh vilken sovmorgon. Jag som hela tre timmar inatt, vilken skön sömn. Känner mig verkligen totalt utvilad, eller inte! haha. Just nu är jag rätt pigg men de kommer väl smygande. Så vad gör jag uppe då? Hela familjen - Jag, mamma, pappa, micke, peter, jenny och jackie ska på julbrodskryssning idag, båten går sju och man är tillbaka kl sju ikväll. Tolvtimmars alltså. Ska blir superkul för de är på riktiga stora silja båtarna så de finns bad, taxfree, spelatomater och mycket mycket mer. Här är outfiten från igår, har liknande idag igen för klänningen är så passande till jul. God Jul allesammans!


Skolavslutning = Jullov!




Idag hade vi på St eriks gymnasium våran skolavslutning i kungsholmens kyrka i Stockholm. Musikal ettan, tvåan och trean stod för sång. Jag ingår i musikal tvåan så jag var på plats. De verkligen häftigt att sjunga i denna kyrka för de är världens akustik där, sen är kyrkan jättefin också. De gick jättebra för oss att sjunga båda gångerna. Vi är en ganska stor skola och alla rymmer inte i kyrkan så vi hade två avslutningar vi sjöng på, och ändå så kom inte alla som vanligt, hehe.


O'Helga Natt Solist och Kör - Musikal ettan, tvåan och trean St: Eriks Gymnasium.

White Christmas Solist på Saxofon och Kör - Musikal ettan, tvåan och trean St: Eriks Gymnasium


Efter det så åkte de flesta i musikal ettan och några i musikal tvåan till donken vid fridhemsplan (där har man ätit för många gånger denna termin, senast igår, höhö, de ligger helt enkelt för nära skolan). Vi åt massa gott, sen vart alla ganska sega så vi var där säkert en och en halv timma, om inte mer. De spårade ur lite på slutet, vi satt och sköt små papperstussar på varandra genom sugrören, lättroade som vi är.


Godmorgon




Om ni inte redan visste de så kan jag medela att jag läser keramik som ett utav mina individuella val eller vad de heter. Jag läste först webdesign men de var hur tråkigt som helst så jag bytte till keramik (något som jag hade velat göra hela våren men de fanns ingen plats). Iaf, kom in senare i gruppen så hade bara en lektion på mig att göra ngt. Så jag gjorde en mugg, själva muggen är helt okej. De som är de bedrövliga är ju glaseringen som sprack, de alltså inte mitt fel. De ska se ut som de ser ut på handtaget upptill, de röda partiet. Men de sprack i ugnen, så de här var min första keramik pryl. Tryckte in Å S A bara för skoj skull också, haha.



Nummer två ut var denna skål, den är gjord i mall av löv. De var asballt att få jobba med löv, de vart skitsnyggt. Men jättesvårt att sätta ihop allt. Här vart glaseringen också lite knas, speciellt på utsidan. Men de inget man kan göra ngt åt, ibland händer det. Men den är fin ändå.



Sen de jag nog är mest nöjd med. Vi drejade för första gången och min lilla skål vart verkligen hur lyckad som helst. Perfekta former och glaseringen vart perfekt den med. Den är verkligen hur fin som helst. Och är jätte stolt över den, för de verkligen inte lätt att dreja.



Sen min tekanna, det är de senaste vi gjort. Vi använde ringelmetoden så vi har gjort som långa korvar (som man gör när man gör lussebullar) och lagt ovanpå varandra och byggt oss uppåt. Tycker min vart riktigt fin, den ska vara lite bucklig för den är ringlad. Tråkigt någ rann glaseringen ner och fastnade så stora bitar gick sönder nertill. Men ska måla med svart så de inte syns lika tydligt. Men jag är nöjd med den. Gjorde även två lussebullar i keramik lite för skoj skull, men dom orkade jag inte visa, haha. Fortsätter med kursen nästa termin också, eftersom de är en 100 p kurs. Men jag är glad att jag går keramik, aldrig några prov och man slipper tänka så mkt. Man får vara kreaktiv ist.

Har lite brottom, ska nämligen fixa håret sminka mig och klä på mig på en halvtimma. Goood luck! Iaf, de blir klänningen i mitten. Tack så mkt för alla röstningar, enligt er vann den första. Men jag har bestämt mig för den i mitten för den är inte för fin, om ni förstår vad jag menar. Den första är väldigt väldigt mycket en fin klänning. Den i mitten kom ju faktiskt tvåa, och jag kommer ta den idag. Måste verkligen skynda mig nu. Ska till kungsholmens kyrka och ha avslutning där, efter de ska hela min klass sjunga i gamla stan i Stockholm, blir nog jättemysigt. Kommer uppdatera det här inlägget när jag kommer hem med massa fint jag gjort i keramiken denna termin i skolan. God jul!


Avslutningsklänningar!




Imorgon har jag skolavslutning i kungsholmens kyrka. Musikal ettan, tvåan och trean ska sjunga som tradition ihop. De sa till oss att vara fin klädda, något jag ändå planerat för de tycker jag man ska vara. Men vilken klänning ska jag ha, som ni vet så har jag problem med beslutångest så ni måste hjälpa mig hära. De är verkligen ett tuft val, för alla är så olika, men jag behöver verkligen eran hjälp. 1. Blå fransklänning från HM Divided. 2. Svart och vit spetsklänning från forever21 eller 3. Guldig klänning från Gina Tricot. Ni måste hjälpa mig, ska ha den imorgon så ni kan rösta hela kvällen och imorgon fram till typ nio. Sen måste jag bestämma mig. Idag var sista dagen iskolan, lite tråkigt faktiskt, haha. Jag blir alltid så, veckor innan kan jag längta som tusan ifrån allt sen när de väl kommer till kritan blir jag lite velig. Absolut inte för pluggandet, utanför klassen. Får försöka t
räffa de flesta på lovet, så de inte glömmer mig (: hah.

Rösta! 1. Blå fransklänning / 2. Svart och vit spetsklänning / 3. Guldig klänning


6 Dagar kvar till Julafton

Edit more inspiration



♥ Klänning Gina Tricot
♥ Svart bolero - HM
♥ Halsband hjärta - Glitter
 ♥ Mönstrade strumpbyxor - Ellos
♥ Örhängen & Armband - Guldfynd

Hållt på trixat med bilderna fram och tillbaka. Vart lite läskigt gul i annsiktet, men de redigeringen som gjorde det. Så jag ser inte ut så irl som tur är. De bara en vecka kvar till julafton, åh så mysigt. Tror jag stod i närmare 45 minuter imorse och hade riktigt svår beslutångest om vad jag skulle ha på mig. Så de resulterade i att halva min garderob nu ligger utslängd på sängen. Någon som vill hänga in allt åt mig igen? iaf. De vart en väldigt enkel oufit. Idag var de julmat i matsalen, riktigt gott. Fast jag drack så mkt julmust (ja, vi fick julmust, en var) innan så jag orkade inte äta så mycket. Ett bra komma-ihåg-tips inför helgens ålands kryssning med familjen, för de nämligen julbord. Ska försöka fixa lite med engelskan inför morgondagen, om jag orkar. Juste, såg slutet på titanic igår och grät som bara den, inte normalt att några tårar föll utan jag grät som jag typ gjort illa mig riktigt ordenligt och de vägrade sluta fast jag själv ville det, aja. De inte mitt fel, de titanic.

7 Dagar kvar till Julafton

Kreta Resan Del 4




Dag Tio Lördag

Det var så länge sen jag skrev sist, de över ett halvår sen vi var där. Fy på mig, hehe. Så de hemskt svårt att komma ihåg exakt alla dagar. Men det här är alltså dagen efter min födelsedag. Enligt bilderna åkte vi till Chaina på kvällen, har inget minne av att vi gjorde det men bilderna säger så. Sen så finns de bilder från dagen då vi uppe i bergen och de stämmer inte heller. Haha. Men vad jag vet så var vi någonstans på dagen. Sen tog vi bilen in på kvällen till Chaina, där åt vi på en resturang vid vattnet. En snubbe som kämpade jätte hårt för att dra in oss där och lovade oss gratis efterätt om vi åt där. Och de fick vi också, vi fick till och med välja från menyn. Sen så träffade vi hur små och söta kattungar som helst i en butik dära. De var kvinnan som ägde butiken som hade dem där i en korg, åh. Jag satt där säkert i tjugo minuter, så söta. Shoppade mycket den kvällen, och höll på glömma alla mina kassar där. Hade provat ett par flippflopp och ställt ifrån mig kassarna. Sen en halvtimma senare är vi långt ifrån den butiken och jag kommer på - shiet! mina kassar. Jag börjar gråta, för jag hade handlat för skitmycket. Så försöker jag tänka var jag hade dem sist, sprang tillbaka till butiken och de var bara ren tur att de faktiskt var kvar där. Vilken tur jag hade minsann.




Dag Elva Söndag

Denna dag vet jag precis vart vi åkte. Vi åkte till Elafonisi, det är en lång bilfärd, tog nästan tre timmar. Men de så värt det. Elafonisi är en av världens finaste stränder. Vi åkte den snirkliga vägen över bergen, alltid lika läskigt (varit där en gång förut för fyra år sen). Väl framme kände man igen sig som de var igår man var där, så vackert. Vattnet är helt turkost och sanden är helt slät och ljus. Vi var där och badade och solade hela dagen, de var fruktansvärt varmt den dagen. Över 40 grader i skuggan. Tur att vi efter ett tag fick tillgång till parasoll. Ingen ville åka hem där ifrån, haha. Vi stannade in i det sista, tror vi åkte hem vid sex på kvällen. Fast under dagen var vi uppe och åt lunch på samma resturang som för fyra år sen, och vi kände igen tjejen som jobbade där, och de var samma. Hehe. Men iaf, på vägen hem. De var planerat att vi skulle åka den långa vägen hem och sen gå duscha och sen gå ut och äta. Men på väg över bergen ser vi en liten restruang, en grekisk. De har inte en enda kund, men vi stannar och går in. De såg ut som de vunnit på lotto när vi kom in, haha. De kan inte ha mycket kunder alls dära. De kom försig två andra familjer strax efter, och grekera såg överlyckliga ut. Men de bästa av allt, maten var helt gudomlig. Aldrig ätit så färsk och välsmakad mat (kan man säga så? haha) Åh. Allt var verkligen färskt och hemmgjort, de var så underbart gott. Och under tiden vi sitter och äter går solen ner bakom oss. Jag åt mossaka som de flesta gjorde, Jackie tog en greksallad som var så himla färsk. Efter maten på den mysiga resturangen åkte vi tillbaka till hotellet och hade en myskväll med kortspel och grekiskt godis. De här var en av de bästa dagarna på kreta, Glömmer aldrig!



Dag Tolv Måndag

Denna dag tog vi det lungt vid poolen. Vi badade solade, lekte med madrasserna i vattnet, haha. Älskade poolområdet vid theo, så himla mysigt. Älskar hela theo hotell isf. Jackie simmade jättemycket i inomhus poolen, duktig flicka. Jag kollade på, mindre duktig flicka haha. Efter en stekhettande dag vid poolen och några dopp nere i havet begav vi oss till hotellrummet. Jag kollade som vanligt på beverly hills när jag fixade mig, åh minnen. Efter det upp till peter och jackies lägenhet för att äta lite pringless och dricka läsk på deras balkong med deras sjukt vackra 360 graders utsikt. Sen åkte vi in till platanias och gick på grannresturangen till Aktibeach, och den var verkligen supermysig. Kolla bara in sista bilden. Riktigt god mat, underbart område och trevlig personal. Den resturangen gillade vi skarpt. Efter de gick vi i affärer i platanias.


Lovley christmas time




♥ Klänning blommor - Ellos
♥ Brun kofta - Gina Tricot
♥ Strumpbyxor Svarta - HM
♥ Knästrumpor prickiga - Lindex


Jag och Agnes, Jackies kattunge :)

Är det bara jag och Caroline i min klass? är de bara vi som nästan alltid somnar flera timmar på soffan efter skolan? haha. Idag var jag över hos Jackie och hälsade på Agnes (kattunge) vi skojjade runt i nästan en hel timma. Sen slank peter (bror) och pappa in genom dörren, perfekt. Bilfärd hem (min bror jobbar ihop som målare med min pappa). Väl hemma så somnade jag på soffan, och vaknade halvsju. Sov i drygt två och en halv timma, riktigt skönt. Inhandlade två julklappar idag efter skolan också, men värst vad jag hunnit med saker då, hehe. Juste matteprovet, de kändes ganska bra när jag skrev de, sen fick jag veta efter utanför två stora missar jag gjorde, så de 4 p bort direkt. Bajs på det. Hoppas jag klarar det, orkar inte gå till skolan en dag tidigare efter jullovet för att göra omprov. Trixade lite i phs med dagens outift bilderna, visst vart de förbaskat vackert :D haha.


Barnmusikalen



Jag som troll och Madde som prinsessa. Min svans sticker rakt ut genom byxan, haha.
Den var så lång så jag fick slänga upp den där när vi inte hade show!


Jag, riktigt smutsig i annsiktet där!


Gustav var björn :)

Tänkte ta ton och berätta om barnmusikalen, vi hade premiär i torsdags och vi har jobbat med den hela hösten. Vi samlades sju den morgonen (tog imot å gå upp så tidigt). De myckte fix och sånt när vi skulle klä ut oss. Vi gjorde en musikal som handlade om ett dagis, två barn blir kvarglömda och de får uppleva en hel natt då leksakerna vaknar till liv, leksakerna hjälper barnen att ta tillbaka pengarna som den onda häxan och hennes kompanjoner tagit från dagis, så att barnen ska kunna åka till skansen (vart lite rörigt där, haha hoppas ni fattar).


Prinsessan Madelene haha och Bana som var dagisfröken!


Den elaka häxan av Isabelle :)


Caroline som Dino (dinosaurie)


Madde prinsessa och Bella som Docka!

Jag var trollunge, sydde faktiskt min dräkt själv, mamma hjälpte mig också. Men jag var stolt över den, för såg verkligen ut som ett litet troll. Sen så fick jag måla mig skitigt över hela benen, armarna och annsiktet, de tog sin lilla tid. Vi gjorde tre föreställningar, första blev de ngt fel och inga barn dök upp, men lärare och elever på skolan kollade på, sen de andra två gångerna var de massa barn där, riktigt roligt. De var en liten flicka som sista föreställningen satt och babblade jätte länge innan de hade börjat (vi sitter då på golvet i en hög helt förstelnade, skitsvårt att hålla masken när hon snackar om oss, så söt hon var) Men sen när de började gick de som en dans. Vi kommer göra en show i januari iskolan också för familj och vänner.


Tredje Advent



Min minidator brevid Jennys dator, haha, vilken skillnad. Pluttan!

I sista sekund skriver jag detta inlägg, men de är fortfarande Söndag ;) Sov verkligen ut inatt, sov tolv timmar kl ett till kl ett. Behövdes verkligen, fortfarande helt slut. Två kom Jenny över och vi pluggade till kl fem, bra jobbat. Efter de bakade vi lite pepparkakor som vi sedan doppade i chocklad och glaserade med glasyr, mumsigt. Dagarna eller rättaresagt veckorna bara rusar förbi än. De tredje advent och jag har köpt två julklappar, haha. Och har typ en dag innan julafton jag kan handla på. Känns inte som man kunnat njuta fullt ut av julen ännu, lite tråkigt. Skolan kan ju hoppa upp och ta sig med andra ord. Vi fikade iaf och smaskade bland annat på nygjorda pepparkakor och knäck och massa annat baksmask. Samtidigt kollade jag och mamma på Love actually, världens bästa julfilm! Nu måste jag sova, prov imorgon! God jul på er!


Vilka konstverk, otroligt vackra. Haha, kanske inte men de smaken som räknas :)

10 dagar kvar till julafton

Lucia 2008



Heey alla lussebullar där ute! Haft en otroligt rolig lucia, var jätteroligt att vara lucia. Berättar mer imorgon om hela dagen - är helt slut :) Hoppas ni hade en bra lucia, det hade jag!


En bild från Lucia igår. Dock tagen med mobilkamera.



Här är en bild till från Luciatåget igår i centrum med klassen. Jag har tyvärr ingen bra närbild, alla blev suddiga på våran kamera. Ska se och jag kan fixa fram någon för de var fler i familjen som fottade. Men iaf. Vi gick ett tåg i fredags för centrumledningen, då var vi ca arton st. De gick jättebra och efter de åkte vi å sjöng vid t-centralen och fick massor med pengar. Igår gick vi fyra tåg i vällingbycentrum. Tio elva tolv och två. De gick jättebra, vi som var där. Dock var de mer en hälften av klassen som inte dök upp, riktigt surt. Men jag är stolt över oss som faktiskt var där och gjorde ett kanon jobb. De var nog roligast att sgå i kfem som var tåget kl 12. Första tåget var vi utomhus, hade absolut ingen känsel i fingrarna, läskigt. Var så himla kallt, usch. Men de andra tre tågen gick vi inomhus ist, mycket mysigare. För de flesta ljusen blåste ut när vi gick ute, haha. De var en rolig lucia och verkligen jätteroligt att få vara lucia. Min farmor och farfar var där och kollade, även min faster. Farmor och Farfar följde med hela familjen hem och vi åt supergod mat och fikade och hade de mysigt. Jag, peter, jackie och farfar spelade kort i tre timmar, haha. Skitkul. Jag fick värsta handen så jag vann hela spelet så vi fick börja om, kolla bara :) stolt!


De näst bästa man kan få i poker, är man inte lite grym? :)


Jackie, Farfar och Peter


Idol Final Live




Hej alla goa och glada! Idol finalen, helt fantastiskt. Vilken stämning. Jag, Jessica och 13998 till. De var verkligen hur kul som helst att uppleva det själv, för nittiofem kronor, haha. Vilket kap. Även om vi satt riktigt långt bak, så såg hur bra som helst, hörde hur bra som helst. Vi gick bara nere i pausen och fottade, så fick vi också bra bilder. Jag är riktigt nöjd med idol kvällen. Och är så glad över att Kevin vann, vilken spänning de var i globen precis innan de skulle ropa ut vinnaren, haha. Men Kevin har varit bäst genom hela säsongen, han är en värdig vinnare och detta kommer passa honom perfekt!



Åh Robin B var så underbar på scen, världens bästa Robin. Ska upp jätte tidigt imorgon, ska vara lucia i ett centrum med klassen (samma som i morse, som för övrigt gick jättebra, mer om de senare) så jag måste sova nu. Men kvällen var fantastisk, kommer göra ett mer detaljerat inlägg senare i helgen om hela idol finalen. Detta var bara en väldigt kort sammanfattning, som inte var så bra eftersom jag glömt hälften, haha. Aja, måste verkligen sova. Tänkte bara tipsa om den här hemsidan, har man bloggat i över två månader och skriver ett inlägg om deras hemsida får man ett par gratis färgadelinser, ballt.  Godnatt och ha en trevlig Lucia!


Lucia & Idol Live



Uppe före tuppen idag, vi ska nämligen lussa för centrumledningen i ett centrum här i närheten hela klassen. Ska bli jätteroligt, och imorgon kommer vi lussa fyra gånger runt i centrum, spännande. Men de som är roligast är nog att få vara Lucia, och de är jag. Hoppas de går bra och att alla kommer, vi ska nämligen ses sju. Och de inte en så värst rolig tid en fredags morgon. Men jag tror de flesta dyker upp och att de kommer gå superbra!



Efter Lucia lussandet är det skolan och efter det ska jag på Idol live för tredje gången, idag med Jessica. Men det är ju idolfinalen i globen så de ska bli extra roligt, fast när man gick på fredags finalerna kom man närmare idolerna på ett helt annat sätt. Nu kommer de vara säkert femtio meter bort, hehe. Det ska bli roligt iaf, och jag hejjar på Kevin! Juste, barnmusikalen igår var hur kul som helst, får berätta mer om de sen!


Tiden går allt för fort




Tröttare än tröttast. Om man kan säga så. Började skolan halv elva med att se andra halvan av klassens barnmusikal, den var riktigt bra. Sen hade vi sång och jag sjöng upp, de gick oxå bra. Sen har vi bara repat och repat fram till kl halv sex. I fem timmar, fy va jobbigt de var. Jag är helt slut, har haft så himla mycket de senaste veckorna. Satt just och tänkte på att jag som älskar december och hela den julstämningen, har inte haft tid alls att njuta av den. Hallå, de ju tredje advent på söndag, en riktig chock. Har inte ens visat er mitt julpynt som jag fixade med för snart fyra veckor sen. De ska bli riktigt skönt med jullov. Nu ska jag se på greys sen sova. Imorgon barnmusikalpremiär! Javet att designen ser lite knas ut. Inte alls så jag vill ha den, men jag har kontaktat spotlife. Ha en trevlig kväll!


Rep inför Barnmusikalen




Nästan alla på golvet, ser ni mig längst bak längst upp :)


Jag (till höger) och Carro (till vänster) var inte med i scenen, så vi vart uttråkade bakom scen.


Jaktscenen, nästan alla på golvet igen.


Jag var lite övertrött efter fyra timmars rep oavbrutet


Kalle också för den delen (våran lärare) tror jag aldrig sätt honom krypa på golvet :)


Madde och Carro använder varandra som bra stöd, riktigt bra påhitt till sovpose :)


Alla bilder är från i torsdags då vi repade till barnmusikalen, men de passar in för imorgon har vi rep i fem och en halv timma. Ja, ni hörde rätt! vi har premär med barnmusikalen på torsdag så imorgon ska vi repa mellan halv ett och sex. Så imorgon ska alla ha med sig kläder när de repar. Ska bli riktigt kul att se, haha. Jag är trollunge, har sytt min dräkt själv (: skitsöt :D så har jag napp och snuttefilt också, haha. Hade aldrig napp som liten, sög på tummen. Så jag känner bara ett rent obehag att ha nappen i munnen. Men då vet ni var jag håller hus imorgon. Ska även sjunga upp med min sång imorgon på sången, och så ska vi se andra halvan av klassen, b gruppen för de är premiär på sin barnmusikal imorgon.

Idol 5 December 2008




Robin, efter programmet


Alice blir intervjuad


Idol eftersnack med juryn, finalisterna och Marie, förra årets idol vinnare!


Leona Lewis uppträder på scenen


Kevins andra låt, superbra framträdande!


Andreas älskar att vara med på bild, han tittar rakt in i kameran (:


Världens bästa Robin på scen, jag tycker han har grym scen närvaro!

Tänkte visa er lite bilder från i fredags. Vi fick otroligt bra platser, nämligen vip platser. Vi frågade en snubbe om vi fick sitta där och han frågade om vi stod med på listan, vi sa nej. Då sa han - är ni bara två? mm svarade vi och då sa han att vi kunde smita in och sätta oss där, verkligen hur snällt gjort som helst av honom. Så då började vi smsa alla och säga att vi kommer synas i bild. Och de gjorde vi också, ett flertal gånger. Vi satt bakom juryn precis. Det var en otrolig kväll med ett väldigt tråkigt slut. Robin fick ju lämna och de kändes inte alls rätt, jag hejjade verkligen på honom. Jag och Sara (som jag gick dit med) väntade på Robin efter, imot hennes vilja, haha. Men jag fick igenom min. Jag ville så gärna träffa honom. Och de var verkligen värt de, men han såg så ledsen ut, man led verkligen med honom. Jag fick en kram, Sara med. Och efter de insåg hon också att de var värt att vänta, haha. Hon som hade bestämt sig innan - Jag ska inte krama honom. Så gjorde hon de ändå ;) Jag var iaf inställd på krama honom hela tiden :)


7 December



♥ Skinnjacka - Wacko
♥ Halsduk - Lindex
♥ Stövlar - Dinsko
♥ Stickad väst - Gina
♥ Peace halsband - Mammas
♥ Presentörhängen - Uropenn
♥ Väska brun - Mammas
♥ Strumpbyxor - Ellos
♥ Vinröd tunika - Gina
♥ Benvärmare - Ellos

Gårdagen spenderades med julshopping, julklappar alltså. Lyckades med två, vet inte när jag ska hinna handla mer för jag har verkligen fullbokat schema fram till 22 dec. Aja, får väl handla då antar jag. Nu ska jag åka till tygbutiken för att handla tyg till min trolldräkt inför barnmusikalen som vi har premiär på iskolan på torsdag. De en musikal vi har jobbat med hela hösten så de ska bli spännande. Jag spelar trollunge, haha. Sen efter det ska vi åka till Jackie och Peter på söder och träffa Jackies nya kattunge, ååh. Längtar så, har hört att den är supersöt, de fick den igår. Åh, jag längtar så. Vi ska fika, de är ju andra advent idag. Tiden går ju helt sjukt fort. Ha en trevlig söndag people!


Robin Bengtsson







Helt otroligt att Robin åkte igårkväll, och att juryn väljer en låt för honom att glänsa i som de inte tycker passar. Och sen att de säger de i direkt sänning? har de inte sätt på repen i veckan eller? kunde de inte sagt det då? De bara massa frågetecken i huvudet på mig, jag hoppades verkligen på en kill-final. Med Robin & Kevin. Man såg verkligen hur dåligt han mådde efter, tycker så himla synd om honom och lider med han. Han är verkligen värd en finalplats. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen på att han får chanser han med att bli de han drömmer om, för hans röst och hans scen närvaro är helt amazing. Åh, vet inte vad jag ska säga. De var så otroligt fel att Robin åkte.


4 December




♥ Kjol med dragkedja - Gina
♥ Grå cardigan - Lindex
♥ Vit bastopp - HM Logg
♥ Bruna strumpbyxor - Ellos

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Men jag kan hålla med om att de var väldigt väldigt länge sen en dagens outfit ploppade upp här i bloggen. Har varit dålig på det, men de ska somsagt vi ordning på bloggen igen. Svårt bara att få tillbaka samma tempo man hade som sist, nu när man vet hur enkelt allt blir om man inte bloggar. Men självklart saknar jag de så mycket, bloggen är en så stor del av mig idag, så kan helt enkelt inte slita mig. Ska på idol live imorgon med Sara. Ska ta med systemkameran, wie. Första gången jag tar med den till skolan, men vill ha bra bilder på idol. Vart inte så fina sist, så hoppas min nikon kan göra skillnad. Den är dock lite klumpig, men wtf de får man leva med. Så då vet ni var jag håller hus imorgon.

Juste, är de bara jag som tycker julkalendern är en katastrof? kollade första avsnittet, och har sett litegrann på de andra. Sen suger ju totalt. De känns som vem som helst får göra en julkalender, även om storyn är skit. Aja, man kan rösta på svt.se om tidernas bästa julkalender, jag röstade på Greveholm, och den leder stort. Så hoppas Svt ser de och gör något bättre nästa år. De ju ingen stämning utan kalendern.


Nagelvård




Jag har verkligen inga bra naglar alls. Så nu har jag bestämt mig för att göra något åt det. Sally Hansen har superbra nagelvårdsprodukter, och nu ska jag prova dem. Jag hoppas verkligen att mina naglar blir bättre. Jag har riktigt sköra naglar som är skivade och allmänt ojämna, haha. Fast jag får väl skylla mig själv, har aldrig gjort något för att fixa dem. Men nu ska jag prova på dessa produkter från deras hemsida. De är ett fransk manikyr sett, king of classic. Sen en Nail Quencher för nagelvård och nailgrowth som ska stärka och göra att naglarna växer fortare. Hoppas på bra resultat, Fick även ett läppglans också, trevligt. Men somsagt, jag kommer återkomma om några veckor då produkterna förhoppningsvis gjort någon skillnad, och de tror jag verkligen.



Fortfarande så är bloggen inte i fullrulle, försöker skriva ett inlägg per dag, men ni förstår inte hur mycket jag har att göra. Saker varje kväll, planering hit och dit. Och de inte bara skolan, fritid också. Sen så har jag inte köpt en enda julklapp, riktigt smart där Åsa. Aja, får ta itu med det i nästa vecka. För i helgen måste jag sy min trolldräkt till barnmusikalen som vi har premiär med i nästa vecka, spännande. Imorgon är de rep i fyra timmar med den, och sen lucia rep. Inga normala lektioner, skönt. Fredag ska jag på idol med Sara, hejja Kevin och Robin säger jag bara!


Divided Exclusive Dress





Lycka. Hittade den fantastiskt vackra klänningen från hm divided exclusive kollektionen, de var en retur vara som precis kommit in. Så jag hade sån tur, de storlek 40, så den är lite för stor. Men jag ska sy in den. Kolla bara rosetten baktill, vackrare än vackrast. Nyårsklänning. Så himla enkel framtill, så den fina rosetten baktill, åh. Är kär i den, hihi. 498:- värd varenda öre. Precis kollat på desperata hemmafruar som vi spelat in, vi jobbade med våran minimusikal på kvällen iskolan med lärarna, så fick spela i det. På fredag ska jag på idol igen, lycka nummer två. Hihi. Så himla roligt sist, ska dit med sara. Jag har nästan läst ut twilight också, vilken helt makalös bok. Jag har aldrig i mitt liv läst en sån fantastisk bok, lycka kärlek allt. Har bara 10 sidor kvar tror jag, och de ska jag bita tag i nu. Vill se filmen igen, kanske på lördag, hi.


Första Advent, Första December



Nu är de verkligen jul för alla, nu kan ingen undankomma det. Jag har själv haft julkänslor sen oktober, men jag är ett speciellt undantag kanske. Igår sjöng halva min klass i ett centrum där jag bor. Vi sjöng jul låtar och de var riktigt stämningsfullt. Vi hade kul ihop, även om de blev tjafs innan. Jag annordnade allt själv, och de är jag stolt över. Även om alla inte visade sin uppskattning, något jag tycker va lite trist. Försök planera bättre själv, hade lagt ner veckor och massa med extra timmar på min fritid. Aja. Några av oss, de flesta. Var riktigt peppade och vi hade superroligt. Vi ska gå lucia tåg där igen på lucia, riktigt skoj. På sista föreställningen kom hela min familj och tittade, pappa var även på två andra föreställningar under dagen. Han filmade, och de togs massa kort. Alltid kul att ha. Efter de åkte vi hem och åt smarrig hemmagjord paj med greksallad som mamma gjort. Efter de första advents fika, mysigt. Jag tände första ljuset

Här är en bild när vi står och sjunger, vi hade alla röda tomteluvor och svar svart klädda. Jag står näst längst ut till vänster. Idag hade jag min idol tröja på mig, haha från ingenstans. Men iaf, jag fick den på idol, och den är hur skön som helst. Väldigt snygg också. Idag fick jag också tag på den eftertraktade klänningen från hm divided exclusive, fast i storlek 40, men ska sy in den. Den är ju slut överallt. Skitsnygg, ni får se den imorgon. Happy. Såg skägget i brevlådan imorse, och den är väl sådär, får en svag trea av mig, men den kan ju bli bättre. Åt första chokladen i kalendern, gott.


RSS 2.0