IKEA, a pleace near buy





Idag är det en månad sen vi kom hem från Grekland Kreta Agia Marina Hotell Theo, åh vill tillbaka!

De vart inte mkt syprojekt idag inte, efter lunchen så skulle mamma och pappa till ikea så jag följde med. Hittade själv lite småsaker, två förvaringsboxar i rosa och två små vaser / ljuslyktor i rosa. Lyktorna är special designade och de jättefina i verkligheten. Lampan hittade jag på bauhaus för 199, den är jättefin men jag är tveksam. Den passar inte såbra i mitt rum, vet inte riktigt vad jag ska göra med de andra jag hittade på ikea, känns lite som impulsköp. Får se hur jag gör, har inte riktigt plats för förvaringslådorna, skulle behöva en hylla i mitt rum. Annars har jag bara tagit de lungt idag, ska nog inte gå till skolan imorgon, för hostar och har ont i huvudet och känner mig fortfarande hängig. Nu ska jag kolla på serien american dreams. Ha en bra kväll.



Cloudy Day



Godmorgon Sverige, hoppas ni sov riktigt gott. Idag är de en monlig tråkig dag. Jag mår faktiskt lite bättre idag, något som känns skönt. Men hostan e kvar och huvudvärken. Idag står de inte så värst mkt på planeringen, inte för att jag har någon. Men jag tänkte sy min kjol, som förtillfället bara är en bit tyg. Och sen fortsätta med klädutrymme problemet, har faktiskt hittat en lösning, de tar bara lite tid å flytta alla kläder hit och dit. Tänkte även medela att renoveringen i huset är full rulle här, mamma och pappas sovrum är redan klart och nu håller vi på förfullt med hallen här nere. De så roligt att göra om, man kanske ska bli inredare, haha. Kommer aldrig kunna bestämma mig för vad jag ska bli, men man kan ju ha många drömmar.


Peace Out



Min första smyckes kollektion är påbörjad. Kollektionen heter Peace Out, och alla smycken i kollektionen kommer ha peace budskap. Precis designat två armband, men framöver kommer de finnas halsband, örhängen och andra sorts smycken i kollektionen. Detta känns väldigt spännande, och väldigt nytt. Men jag tror att ni kommer gilla kollektionen. Och självklart säljer jag smyckena, till helt begripliga priser. Gör inte detta för pengarnas skull utan för att jag utvecklat ett helt nytt intresse, som jag vill utforska och dela med mig av.



Först ut i kollektionen är dessa två armband. Har fått inspiration från ellinorak, men har gjort min egen style. En Sweet Life Style version. Flätade svarta mocka band med ett peace märke hängandes på framsidan. Detta märke är fastspänt så de flyttar inte på sig, utan är på framsidan av handleden hela tiden. Armbanden knäpps ihop baktill med litet lås, samt två ringar och ändstopp. Fraktfritt. De lite olika modell på den i guld och den i silver när de gäller fästet. Men båda fungerar precis lika bra. Som jag skrev ovan så säljer jag självklart till bra priser. Och har ni egna önskemål så får ni gärna berätta. Armbanden levereras snyggt och självklart efter dina egna mått.

Peace Out Armband Guld - 60 kronor
Peace Out Armband Silver - 60 Kronor

Är du intresserad? Kontakta då via kontakt
runtan
uppe i högre hörn på bloggen!






Lördag




Godmorgon, hoppas ni sovit riktigt gott. Jag gick upp vid elva, så har varit vaken ett tag. Gud va seg bloggen har varit i säkert en timma, har inte kunnat blogga alls. Vilket sommarväder vi har idag, de ser dock sommrigt ut, men frågan är ju hur varmt de är? Iaf, denna dag känns jättetråkig. Vaknade imorse och hade en enda sak att se fram imot, nrj. Och nu blire inte så heller, suck. Har varit sjuk sen i tisdags och sätt fram imot nrj hela veckan, så nu blir det inget. Fast på ett sätt kände jag på mig att de inte skulle bli ngt. Jag är även med och tävlar här, om en fotografering. Har precis käkat lunch, taccos, och innan de var jag nere vid båten och kollade va pappa gjorde. Funderar på åka till tygvaruhuset och köpa mig tyg, sen ägna dagen åt det. Men försöker ringa dem för vet inte om tyget har kommit in än. De skulle kommit för två veckor sen men de är försenat. Ska prova ringa dit igen. Känner mig fortfarande inte bra, ont i huvudet och hostar.

Planer inför dagen.

♥ Fixa med klädutrymmet och planera.
♥ Kanske åka och köpa tyg till en ny kjol
♥ Fixa med kreta filmerna i Move maker


Massa nytt




Idag var vi som tidigare sagt i centrum ca en kvart därifrån vi bor med buss. Jag hade bara planerat att gå på pearchain, men jag hittade mer saker hihi. Har inte alls mått bra idag, hostat i stort sätt hela tiden, och jag vet inte hur de blir me nrj imorgon. Men nu, shoppingen. Inne på din sko såg dessa superfina skor, tittat länge på den här modellen och min underbara mamma var så snäll så hon köpte dem åt mig, 799 kostade dem men de är i skinn. Supersnygga, fick tyvärr ingen bra bild på dem, men ni kan ju se här. De sitter även uppe som reklam runt omkring på dinsko. Sen köpte jag denna stickade kofta i storlek S, tycker om modellen supermkt men den känns lite liten. Får se om jag behåller den eller inte, 249 kronor kostade den.


Idag kom även klänningen på posten från dress like a princess som jag köpte av henne. Åh den är underbart söt, älskar den. Var orolig för storleken men den passar perfekt. Den är från forever21, alltid velat ha plagg därifrån. Och nu har jag det. Så söt. Tänk dig den på nyår/jul, supersnygg. Spets också som är så inne, verkligen en söt modell. Så glad över den.


Mer som slank ner i brevlådan idag var min super söta egen designade almanacka från den här hemisdan! Man beställer in i minsta detalj hur den ska se ut, va den ska innehålla, allt. Den är så fin, i min favorit färg rosa, hihi. Så står de mitt namn på framsidan också, och jag har bestämt text och liknande inuti. 275 kronor tror jag att man får betala för den här söta, kommer användas flitigt i höst!

Bilden är lite konstig, jag provar mig nämligen fram i phs, försöker ta bort bakgrunder och så. Men de får ni stå ut med. Nytt gulligt pennskrin i rosa, 25 kronor på åhlens, perfekt och litet. Sen mera smycken på pearchain, ska designa mera och lägga upp på bloggen. Peace märkerna köpte jag ioförsig igår istan, men resten köpte jag idag. Har min lilla egna idé hur de ska se ut, den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge. Nu måste jag vila, är helt slut.


Den som inte tror shopping gör en lycklig,
har inte shoppat på rätt ställen!


Legally Blonde




Idag gav jag min andra film i dubbelfodralet en chans, legally blond. Sätt den förut och den är perfekt film att se när man är sjuk. Usch vad jag mår idag, haha. De mkt sämre idag än igår, men det är som mamma säger. Förskylningen har brutit ut nu, och då mår man inte alls bra. Ögonen rinner, snorar, ont i skallen och hostar i stort sätt hela tiden. Natten har inte varit så bra heller, har inte kunnat sova så mkt för har hostat så himla mkt. Egenligen har jag tandläkartid idag, men de går inte när man har sånhär hosta. Känner dock att jag behöver luft, så ska följa med mamma till centrum ett tag och handla. Jag hoppas ni mår bättre än vad jag mår, vi hörs senare sen.


Shopping




Tillbaka från stan, de vart en halvdag istan. Vi åkte in runt ett och var där till sju, men vi tog allt i ett lungt tempo. Så jag är ändå förvånad över att jag kunde hitta så pass mkt. Ovan ser ni två par nya jeans, jag är verkligen ingen jeansmänniska, för jeans sitter aldrig bra på mig. Men idag hittade jag faktiskt två par, de första (från vänster) är från gina tricot, är inte hundra procent säker på dem, för man får askonstig rumpa i dom, haha. 399 kronor kostade dem, bra pris. Sen mina älsklingar från Weekday, åh så snygga och sköna dem är 399 för dem också. Funderar starkt på lämna tillbaka dem från gina och köpa ett till par på weekday ist.



Två nya bas t-shirtar eller vad man ska kalla det, hm. Tog i storlek XL för att få maximalt mkt oversize, de så snyggt instoppat i en kjol, hihi. Ska lämna tillbaka dem jag fick på posten igår, för de var för tajta. De här två är mkt bättre, 98 kronor tillsammans, perfekt. Vi fick även massa galjar på hm perfekt. Åh, vi åt en underbar middag på Jensen, älskar verkligen de stället. De så himla mysigt och de är ljuvligt god mat, asså jag skämtar inte, när jag tog första tuggan, mums. Heltklart favorit resturang i Sverige.



Jag letade runt efter ett svart block hela dagen, men när jag såg detta rosa slog jag till direkt. Mkt finare. De hårdare omslag och på framsidan ska jag klistra på massa bilder från tidningar, fick idé från en annan bloggtjej som gjort likadant. Fast i min ska jag ha alla mina syprojekt. Så fort jag ser en snygg kjol jag vill sy, klipper jag ut bilden och sätter in den och skriver detaljer och sånt brevid. På så sätt är de mkt enklare när man ska köpa tyg i butik, de bara visa bilden. Rosa är ju min favorit färg också, hihi. Sen köpte vi vårat underbara shampoo och balsam. Vi har haft samma stora flaskor sen i februari, å de fortfarande skitmkt kvar idem. Köp Catwalk mina vänner, de så himla bra för håret och du tjänar massa pengar på det. Visst, flaskorna kostar tillsammans 299 men de räcker i över ett halvår, för två personer. De helt sjukt, älskar det.


Cosy cosy light




Ljuvliga ljus. Igår kväll tog jag fram mina nyinköpta ljus från Kreta, ett glasfat, sanden från Kreta och snäckorna från Kreta och gjorde detta. Jag tycker de så fint med sandljusfat. Och färgen på ljusen passade så bra ihop med sanden och snäckornas färg. Ska nog hälla på lite mera stand bara, för de vart lite lite. Men de var så fint när jag tände igårkväll, och de doftade så gott. Fördelen med hösten är att man kan tända massor med ljus, de blir så himla mysigt då.

Idag mår jag lite bättre, men är fortfarande inte frisk. Som planerat (även om jag skulle vara frisk) ska vi åka till stan idag. Dock ska vi ta de lungt för vi är båda förskylda, och de en helt annan grej att gå kolla i butiker än att sitta ner och plugga matte. Speciellt när man har skitont i huvudet. Jag älskar att shoppa och jag tror jag kommer få med mig en hel del hem. Ni får självklart se när jag kommer hem. Vi ska äta middag på Jensen, åh så gott. Så är nog inte hemma förens fram mot åtta. Men ni får ha en riktigt bra dag allesammans!



Nya basplagg!




Idag fick vi hem två paket, ett från josefsson och ett från hm. Allt utom leggingsen är från hm. En svart vit randig bastopp, den var helt annorlunda på bild, även fast jag tog en stor storlek blev den inte oversize. Två apr vanliga legging, ett par gråa ett par svarta, perfekt i höst. Har massa nya leggings men ingen stans att göra av dem, jag är i akut behov av ett större klädutrymme. Förut hade jag en hel klädkammare, ska flytta in i den igen, för jag får helt enkelt inte plats. Sen så är det väldigt mysigt med egen klädkammare. Behöver massa galjar för den delen också.



Samma sak med dessa två bas tröjor. Beställde stor storlek för att kunna få oversize känsla, de är inte alls stora. Eftersom jag är sjuk kände jag inte för att fotta kläderna på mig, har inte ork till det. Somsagt, har spelat the sims hela dagen, orkade inte sy kjolen. Orkar knappt blogga, haha. Ska se om jag ska försöka fixa lite med klädutrymme problemet ikväll, eller om de bara blir chill me desperata hemmafruar.


The Sims 24/7



När man är sjuk så finns det ett väldigt simpelt nöje, the sims. Jag tror jag kan klassa mig själv som en sims nörd efterssom jag spelar ganska ofta. Speciellt när jag är sjuk eller inte har något att göra, jag har de flesta the sims spelen i the sims 2, men väntar spänt på the sims 3 som kommer vara mkt mer verkligt. Just nu har jag precis spelat student liv och min sim är väldigt smart så hon ska få en riktigt bra karriär kombinerat med många barn. Hoppas jag lyckas, men jag har ganska kort tålamod när de gäller spel, så fort simmen är sådär riktigt deppig, så skriver jag in maxmotives så mår simmen bra igen, tänk om man ändå kunde göra så i verkligheten. Finns de några fler sims nördar där ute? har ni några bra kodtips att dela med er av? Jag anväder maxmotives som ger toppenhumör, motherlode som ger massa pengar och kaching som ger 1000 simdalarer. Haha, ni som inte spelar sims förstår nog inte så mycket av detta inlägg, insåg att de blev väldigt simsigt snack här. Nu ska jag återgå till mitt sims spelande. Åh, vilket simpelt nöje!


Tänka passa på att tipsa alla shopping sugna där ute om en bra hemsida där man får present
kort i stort sätt gratis. Har inte varit ngt fan av de andra gratis sidorna men jag älskar ju att shoppa så den här sidan är perfekt för mig, bli medlem du också!


A blue blue dream




Godmorgon alla sömntutor. Hoppas ni sov riktigt gott, jag sov helt okej för att vara sjuk. Idag är de riktigt fint väder ute, typiskt att man är sjuk, hade varit skönt å sitta i solen en stund, kanske gör de ändå. Satt nyss och kollade på bilderna från kreta. Gud vad jag saknar de, de känns som hundra år sen jag var där. De var 28 dagar sen jag faktiskt var där, men så känns det inte. Bjuder på en bild från Falasserna, de otroligt fint vatten dära, åh saknad.

Har ätit frukost och piggnat till ite, har inga planer alls för dagen, ska jobba på att bli frisk. Men om jag mår lite bättre på eftermiddagen tänkte jag sy kjolen, dock bara om jag orkar. Annars blir de mycket film tittande och the sims spelande. Nu ska jag läsa lite bloggar, hörs senare sötisar.



Soon this dress will be in my closet




Så underbart fin, spets å allt. Älskar den. Självaste Dress like a princess sålde denna på sin blogg, och jag vart kär direkt. Den är från forever 21 också, och har alltid velat ha ett plagg därifrån. De är storlek S, den var lite för stor för henne. Den kan va lite förstor för mig också, men då kan jag sy in den. Bilderna är lånade från hennes blogg. Åh, fick nyss veta att jag är den som får köpa den, hihi. Riktigt lycklig är jag, den är så fin. Självklart kommer ni få se fler bilder när jag får hem den, lycka!

Mår fortfarande skit, ibland orkar jag knappt öppna ögonen och andra sekunden kan jag faktiskt göra så mkt som att sitta här och skriva ett inlägg. Men de blir nog inga fler idag, jag har bloggat på bra ändå trots att jag är sjuk. Jag tror inte jag kommer gå till skolan imorgon, för pappa sa att jag var varm, så har troligen feber också. Men hoppas ni får en forsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon, och ännu en gång tackar jag för alla fina kommentarer.


Små shopping



Ni är så omtänksama allihopp. De värmer verkligen, för jag mår verkligen inte bra. Usch, vill inte dela med mig av dagen historier, för de har mest gått ut på att hosta hela tiden. Ibland känns de som jag ska spy när jag fått en host attack, hjälp. De inte speciellt roligt att vara sjuk, men då blir man verkligen extra glad för alla "krya på dig" kommentarer man får, så tack. Jag fick iallafall bestämma middagen, och de blir kyckling med pomfritt, när jag är sjuk tycker jag väldigt synd om mig själv så då äter jag allt jag tycker om, hehe. Men de tycker jag man får, för de underlättar iaf lite.

Tänkte visa er vad som har inhandlats de senaste dagarna. Har varligt lite dålig på visa de, pga att de är enstaka saker. Jag har köpt nytt tyg som ska bli ännu en fin kjol, de kommer nog dröja lite innan jag orkar börja sy den. Kanske till helgen, vi får se. Köpt ett hallonrött spets linne på gina, perfekt som färgbas och de var egentligen planerat att jag skulle ha på mig de idag, men somsagt är sjuk. Sen så köpte jag och mamma desperata hemmafruar säsong tre, spännande. Och då fick man köpa en dubbel film för 69 kronor så då slog vi till på Djävulen bär prata & Legally blond. Sätt båda filmerna förut, men jag tycker de är bra.

Nu ska jag fortsätta hosta, snörvla och tycka synd om mig själv!


Sick little girl



Följ min blogg med bloggkoll



Stackars lilla jag. Idag gick jag inte till skolan, för att jag är sjuk. Ont i halsen huvudet och hostar. Känner mig allmänt hängig också, inte alls roligt. Jag provade ändå imorse att försöka gå, åt frukost å allt. Men kände att jag mådde för dåligt för att gå, så nu är jag hemma. Ska strax rulla igång Djävulen bär prada som kom igår (dubbel film) ihopp med Desperata hemmafruar säsong tre (yey). Ska även äta ett lass med pannkakor med socker och sylt. Vet inte hur uppdateringen kommer se ut idag pga av att jag är sjuk, men ska försöka bidra med iaf ett inlägg till.



Nu ropar pannkakorna på mig ifrån krysen, hörs sen!


Bättre sent, än aldrig




♥ Randig topp - HM
♥ Brun kjol - Gina Tricot
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Gladiator skor - HM
♥ Halsband jordg. Asos
♥ Armband blått - Ms bijoux
♥ Vit väska - Grekland Kreta

Oj vilken dag, en lång en. Började kvar över nio och slutade fyra, fick sluta tjugo minuter tidigare, haha. Men iallafall, efter de åkte jag till mammas jobb eftersom de var planerat att vi skulle åka hem ihopp, men eftersom jag hade tjugo min till godo så sprang jag in på gina och köpte ett linne, hihi. De väldigt sött, ni får se de imorgon. Efter de gick vi runt lite i centrum innan vi åkte hem. Var inte hemma förens tyå kvart i sju, usch va sent.

Nu ska jag berätta en rolig grej som hände nyss. Gick in på en blogg där de stod att hm reade ut allt sitt kosmetik till under 5 kronor, först trodde jag inte på det. Men när jag väl gick in såg jag de, de ofattbara. Så jag ropade på mamma som kom ner och vi började beställa, vi hade 68 varor i korgen (hade bla planerat att göra två smink goooodiiie bags till er) och då var de dags att betala. Allt stämde priserna var rätt, så då var de bara och logga in och berkäfta. Men vafan hände då? de gick inte och logga in, datan sa att de var fel uppgifter (fast de var rätt). Så då började vi misstänka att ngt var lurt, så vi spanade in vanliga klädsidorna, och de var också helt sjukt 29.90 för en klänning. Så då förstod vi att hela hm´s hemsida var hackad av ngn, haha de var roligt så länge de vara iaf. Här och här kan ni se två bilder jag tog me printscreen över hur hemsidan såg ut. Undrar om ngn lyckades få iväg en skitbillig beställning?


Följ min blogg med bloggkoll


Desperate Housewives




Innan vi åkte till kreta var jag och mamma som galna i OC, vi kollade väldigt ofta. Och vi tyckte de var lite synd att vi inte skulle få se på två veckor. I födelsedagspresent fick mamma bla av mig Desperate Housewives säsong ett. När vi kom hem började vi titta hysteriskt mkt, haha. Varje kväll flera avsnitt. Vi kom hem första augusti och nu den 24 augusti har vi sätt två hela säsonger, haha. Så fort vi började märka att säsong ett höll på ta slut gick vi in på cdon och beställde säsong två. Och likadant gjorde vi för några dagar sen. När vi då märkte att säsong två nästan var slut, klickade vi hem säsong tre, hoppas den kommer imorgon så vi kan stilla hungern. Hur ska detta sluta? Nägon mer som är
desperat av Desperate Housewives?




Kreta Resan Del 3


Dag Sju - Onsdag


Dagen spenderades först vid poolen, med poollekar mkt sol och bad. Glömt bort att säga detta men för några dagar sen köpte jag och jackie badmadrasserna, vi gick väldigt långt i värsta hettan. Kommer dock inte ihåg vilken dag de var, men de var under första veckan i mitten ungifär. Vi åt lunch nere på ett ställe som hette krikri, namnet kommer från ön ni kan se i kanten på ena bilden där de bor en bergsjet som heter krikri. Finns en hel story runt de, sök bara på krikri kreta. Till efterrätt fick vi massa smaksig melon, peter och jackie hade redan gått upp till hotellet igen så de missade de. Jag och pappa tog ett dopp i havet, eller vi låg i ganska länge. Mamma gick påå upptäcksfärd i butikerna (letade efter mer presenter till mig), mitt i hettan. På kvällen åt vi på en jätte mysig resturang som var riktigt poppis, vi fick ett jättemysigt bord. Vi läste i boken på hotellet om just den här resturangen, och den var verkligen mysig. Dumma jag beställde pizza som jag inte ens var sugen på, haha. De var inte alls gott. Haha, men de andras mat va smaskig. Sen efter de gick mamma och pappa i butiker medans jag jackie och peter gick och spelade minigolf, fast på en annan golfbana en sist. De så himla kul att spela minigolf på kreta, älskar det.


Filmsnutt från mingolfen, Jackie är lätt irriterad över att
hon missar hela tiden, haha. Jag garvar hysteriskt i bakgrunden.


Dag Åtta - Torsdag


Även denna dag spenderades i agia marina, vi badade på förmiddan vid poolen och på eftermiddan vid havet, åh vad jag saknar det, så jävla underbart de var. Kolla havsutsikten som Peter och Jackie hade på sitt rum, helt otrolig. 380 grader hav, åh. Solnedgången på balkongen med en iskall cola, pringles och grekisk choklad, ljuvligt. Vi åt lunch på galani igen, mysigt ställe och helt fantastisk personal. Maten var helt underbar också. På kvällen åt vi på ett ställe bort till höger om vårat hotell, mysigt de låg precis vid stranden så självklart havsutsikt. Vill bara göra de klart för er att vi åt väldigt sent, typ mellan 8 och 10 på kvällarna åt vi middag, haha. De var verkligen underbart, inga tidgränser. Sen efter maten gick vi lite i affärer och sen till ett mysigt ställe me livemusik, han var verkligen jätteduktig. Vi beställde goda drinkar och lyssnade och sjöng med. Saknad.



Dag Nio - Fredag Min födelsedag 17 år



Happy birtday toooo meee! =) Min födelsdag. Väcktes på sängen med presenter, sång och melontårta. Fick underbara presenter och tårtan var verkligen skitfin. Efter paketöppning och en ljuvlig frukost på hotellet åkte vi till vattenland, wie. skitroligt hela dagen. Jag älskar verkligen vattenland, och de var ju min dag. De var s där, åkte nästan allt. Utom frittfall, allt annat åkte jag, hihi. De var så himla roligt. Åt god lunch också, hamburgare med pommes, gottgott. Efter en heldag på vattenlandet satt vi kurs hem till hotellet där vi fixade oss i ordning för kvällen. Jag ville åka in till platanias, älskar platanias. Vi gick i affärer i flera timmar, sen typ runt halv tio sökte vi upp min favorit resturang från 2004, old village som hade samma underbara utsikt och personal. Haha de var så kul, Jackie avslöjade att de var min födelsedag (därför fick jag sån dära tomtebloss i maten hihi) Men de roliga var att de var en norsk kille där som fyllde också år, 18. Och resturang ägaren gjorde allt han kunde för att försöka para ihopp oss, haha. Fyfan va jag skämdes, han påminde lite om Birk nivet från ronja rövardotter, så inte direkt min smak. Men gud va kul de var, ägaren spang mellan borden för att ta reda på våra namn och sa dem till den andra och adresser hit och dit. Haha, jag lämnade aldrig ngn adress, haha. Jag tyckte de var jätteroligt men samtidigt pinsamt. Han tyckte de var lika pinsamt han. På kvällen vart de lite kallt så jag fick låna en kofta av dem på resturangen, den var så himla snygg, jag var såå nära på be att få köpa den, åh. Efter de resturang besöket gick vi ner till platanias igen (glömde säga att resturangen låg uppe på toppen av ett berg så man gick och gick i en jätte brant backe i säkert tjugo minuter, men de var de värt). Planerna var på att gå på en nattklubb men jag kände inte för de, så vi köpte med oss massa gott snask tillbaka till hotellet och så festade vi loss på de och spelade kort, åh. De var jättemysigt och en underbar födelsedag, tack till alla i familjen som var med mig. Även till Micke och Jenny som ringde så glatt och gratta mig, hihi.


Idag skulle min Morfar fyllt 82 år, Stort grattis till honom! :)




My love is my love




Hallå i stugorna små. En heldag var verkligen rätta ordet jag spikade imorse. Vi åkte runt två efter vi sätt på OS och jag hade varit en stund med fanny. Vi var verkligen åt både höger och vänster och många ärenden är gjorda. Har precis ätit middag, haha. De blev väldigt sent för vi var inte hemma förens halv åtta. Bilderna ovan är på de jag köpte, hihi. Bilden på ljusen och kamera stativet är tagna av mig, så de därför de ser ut som de gör. Inte så bra bilder med andra ord. Men det här köpte jag.

1. Ny skrivbords stol till mitt skrivbord, min stol jag har nu är verkligen totalt pajj, de ramlar ut tussar från sittdynan och stolen hänger helt snätt. Så en ny stol behövdes verkligen. Har dock inte satt ihopp den ännu så snodde bilden från ikeas hemsida. Och då förstår ni också att stolen är köpt där. 2. Dofljus i tre underbara färger, tycker de passar perfekt i höst och de var så snyggt att de var i olika färger och olika höjder. Doftar gott gör de också, finfint. 3. Åh, mitt efterlängtade kamerastativ, så underbart. Jag vet att bilden är dålig, så om ni vill se den orginal kolla här. Velat ha ett kamerastativ sen typ jag fick kameran, och nu har jag ett. Happy. Skulle egenligen köpt filter till kameran också, men för andra gången nu så har de inte fått in de än. Dumtdumt. Men de ska jag verkligen ha, för de också ngt som gått i tankarna sen jag fick den. Men iaf, jag är superglad över mitt stativ, som kommer underlätta så när man tar bilder på sig själv, eller gruppbilder osv. Lövit.



Monki favourites




Godmorgon, hoppas ni sov riktigt gott. Jag har gått och blivit förtjust i monki kläder, ovan ser ni mina topp tre favoriter inför hösten. Och något som gjort mig väldigt glad är att monki har öppnat precis brevid stora sergel bion, i gången till vänster. Perfekt, perfekt, perfekt. Vet inte om jag ska in till stan imorgon, eller om de blir i veckan. Weekday och monki ska besökas, ska även kika runt efter ett par jeans. Använder i stort sätt aldrig jeans, tycker inte de speciellt bekvämt. Men jag älskar vråltajta stuprörsjeans med extremt låg midja, så de sånna jag letar efter.

Idag ska vi göra massa ärenden, jag ska äntligen få köpa grejerna till min kamera som jag sålänge velat ha. Ska köpa mer tyg till nya kjolprojektet, och så skulle mamma och pappa köpa grejer på ikea till deras nya sovrum. Juste ska lämna tillbaka ett par skor och kolla på ett annat par också. Så de blir en heldag utav de, men ikväll så ska jag träffa jesslutt, vi har inte riktigt bestämt än va vi ska göra, men de blir kul vilket fall som helst.



Musse attention




Idag blev jag otroligt glad, eller först var jag arg. Vi skulle ha håltimma i tre timmar och fyrtio minuter, så de var jag inte glad över. Men så gick vi prata med våran lärare i livskunskap och hon sa att vi kunde hoppa lektionen, hihi. Så slutade efter lunchen och var hemma lagom till när Carolina skulle hoppa, 13.20 men de gick ju inte så värst bra för henne. De är inte Sveriges OS helt enkelt. Sen så har vi fått bästa matte gruppen, med bästa mattetiderna plus att ja bara har engelska varannan vecka två timmar, hahaha. Har sovmorgon varje morgon utom på tisdagar då jag börjar 08.30. Shiiet alltså, mitt schema såg helt hemskt ut förut, visst de långa dagar men jag har sovmorgon, så de känns mkt bättre nu.

♥ Chinos - HM trend
♥ Musse t-shirt - Present
♥ Armband - Kreta
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Väska - Kreta
♥ Halsband - Kreta
♥ Rosa randiga skor - Kreta



Mycket från kreta hade jag på mig idag. Ikväll blir de hemmakväll med desperata hemmafruar, godis, popcorn, läsk, chips. Javet, jag är en liten gottegris, men någon last måste man ju få ha. Min är helt klart godis. Kanske bloggar senare ikväll, annars hörs vi imorgon, åh jag vill shoppa på monki nu.



Early morning




Godmorgon, tidigt uppe idag. Skulle gått upp halv sex men somnade om en halvtimma, inte bra. Ätit frukost precis, en stor en. För jag går ända till halv fem i eftermidda, och då vill man ha mkt mat i magen. Fredagar kommer lungt bli mina hemmakvällar framöver, eftersom jag slutar så pass sent och är inte hemma förens kl sex. Ack ack ack. Nu måste jag faktiskt skynda mig för har inte så mkt tid på mig. Men ikväll bloggar jag igen, så jag hoppas ni får en riktigt bra dag.



I care, do you?



Tjaba i regnet. Vilket dumt väder vi har idag, ena sekunden jätte varmt andra spöregn. Just nu åskar de också, läskigt. Nejdå, jag är inte rädd för åskan. Tycker de mysigt, haha. Kommit hem från skolan, eller de var ett tag sen. Slutade typ två efter lärarnas show i aulan. Köpte skolblock och mötte upp mamma i lillcentrum för lite mathandling. Därefter gick vi hem, som tur var va de ganska mkt uppehåll när vi gick. Idag bestämde jag mig för att ha kjol, hade änå bara en lektion. För jag gick inte på idrotten för jag har skit ont i halsen, jag älskar verkligen idrott så de var synd. Så en halvtimmas lektion, musikal. höhö. Men imorgon går jag från 08.00-16.20, kläm på den ni. Usch!

♥ Blommig kjol - Sytt själv
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Brun väska - Mammas
♥ Halband bär - Uropenn
♥ Vitt enkelt linne - Gina


Kommer en bild på de lilla jag köpte här sen, för kameran dog.


Egna designade smycken



Cutiepies, jag tycker om mina designade smycken så mkt. Detta ovan gjorde jag för någon dag sen. De är med mitt stjärntecken, lejonet. Ska köpa en liten ring så att den hänger neråt bara, men annars är de superfint. De verkligen superkul att göra sina egna smycken, och jag och en kompis kanske ska starta smyckes hemsida ihop, ska verkligen bli kul i sånt fall. Men sist jag la upp smycken, så var de några av er som var intresserade av att köpa. Tänkte kolla om de fortfarande är så. Under ser ni de smycket jag gjorde för kanske en vecka sen, också väldigt fint.

Så om de någon som är intresserad av att göra ett köp, klicka på info rutan i höger hörn där uppe och skicka iväg ett mail till mig. Priserna är väldigt låga, prislista kan ni se under. Jag bjuder på frakten, va snäll jag är va, hehe. Men de här är som sagt en start på prov bara, vet inte hur många som är intresserade. Men de alltid roligt att göra smycken, så de skulle jag göra med glädje. Hoppas ni tycker om dem, och flera modeller kommer inom kort.


♥ Triple wrap med stjärntecken (ingår en till liten ring så stjärntecknet hänger neråt) - 60 kronor
♥ Enkel wrap med lång stav - 50 kronor

Intresserad, kontakt via kontakt rutan!

The weather is strange



Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Imorse var de hyffsat kallt och helt igen mulet, så jag tog lite "varmare kläder på mig". Men nu när jag gick hem från skolan, fy va varmt de var. Hade skoskav så tog av mig och gick barfota från bussen, åh, hade velat vara barbent idag. Menmen, så är det. Idag hade vi invigning av ettorna, gjorde teater-dans-musik scener i grupper i danssalen, och vi gav dem också rundvandrig på eftermiddagen. De fick också göra de vi fick göra förra året, innan man skulle gå äta. Ställa sig upp och säga såhär tex. Hej jag heter Anna och nu ska jag gå äta. Haha, de var roligt att kolla på, men kommer ihåg att de var ännu roligare att få säga de själv. Nu ska jag ta äta lite mellis, precis kommit hem från skolan. Ena bilden är lite suddig, vet faktiskt inte varför (=



♥ Vit enkel tunika - Ellos
♥ Stor oversize brun kofta - Gina
♥ Liten ljusbrun väska - Mammas
♥ Massa armband - Kreta
♥ Leggings, knappar nertill - (Nya) Ellos
♥ Halsband äpple - Ms Bijoux
♥ Rosa randiga tygskor - Kreta



Sy kjolen själv, miniguide




Nu är den efterlängtade minigudien till kjolen här.
Hoppas de hjälper många synödiga där ute, enjoy.



Jag började med att sy en helt enkel vanlig kjol, men kanal för resårbandet. Vet du inte hur man syr en vanlig kjol så finns de hundratals gudier till enklaste vägen på nätet. Men en enkel kjol är vad det är. Sen sydde jag på marint tyg upptill över sjävla resårkanalen, (dock inte med resårbanet i). Fäst på insidan genom att sy en söm, men sy den på utsidan för att inte få trådarna utåt. Tänk på att göra kjolen mkt bredare än vad du är, för att få en klockad modell (trekant).



Därefter nålade jag på tyget, se till att lämna ca en centimeter nertill och mät nogra runt hela kjolen. Jag började med att fästa det röda tyget och sydde fast det, två sömmar, en upptill och en nertill. Därefter lämnar jag en bit av de vita tyget innan jag fäster de marina tyget. Sy sedan de också med söm upptill och nertill.



Tänk på när du syr att sy väldigt sakta, jag vek in ganska små kanter för att inte få tyget att bli så tjockt. Syr du då för fort är de lätt att de små kanterna tittar ut och de inte så snyggt. Därefter fäste jag en kant med guldbrunt tyg precis ovan de marina, den kanten var kanske 1,5 cm lång och den var lite extra pillrig att få dit pga av sin storlek. Sy den väldigt försiktigt. Därefter trär jag in resår bandet i kjolen och syr ihopp det isidan.



Klar, vill bara påpeka att på den här bilden är igentligen inte kjolen hundra procent färdig, men jag var så ivrig med att fotta. De därför den ser lite ojämt väckad ut. Jag vart verkligen nöjd med kjolen, även fast de tog över tio timmar att fixa den. Ett tips är att ta god tid på er, för att nå bästa resultat. Stressa inte (som jag gjorde), jag sydde den på två dar nämligen. Skulle nämligen ha den nästa dag på mig (idag). Jag vill starkt påpeka att man behöver inte vara någon mästare på att sy för att klara av de här, jag har mvg i slöjd, men de absolut inte ett måste. Bara om man har tålamod och tar de lungt och tänker innan man syr så kommer de gå finfint. Lycka till!



Stupid stupid schedule



Hallå i svängarna. Här kan ni se min nya kjol, visst vart den underbart söt? De jättemånga som nu påpekat om att de vill ha mini gudien om hur man syr, och den kommer upp på bloggen ikväll, eller kanske imorgon. De beror på tid och så. Men jag är verkligen stolt över denna kjol, den är en kopia av orginalet fast med en egen tanke bakom det. Jag tycker verkligen om den supermkt, hihi.

♥ Kjol flera färger - Sytt själv
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Vit oversize t-shirt - HM
♥ Brun skinnväska - Mammas
♥ Armband flera färger - Kreta
♥ Rosa randiga skor - Kreta
♥ Halsband röd jordgubbe - Present


schemat går att klicka på så ni kan se de i storbild


Musikal Linjen St eriks gymnasium Andra ring

Första skoldagen är avklarad men inte med lycka i kroppen precis. Schemat är vidrigt, jag menar det verkligen. De äckligt hur man kan planera ett sånt schema, vi har typ de längsta schemat på hela skolan. Och vi går estet. Jag kände mig otroligt otaggad inför denna termin när jag fick se synen i min egen hand. Jag hade planerat att jag skulle satsa mindre på skolan detta år, satsa mer på att leva livet och må bra. Jag orkar helt enkelt inte bli utbränd igen som förra hösterminen, de finns inte. Så får jag de här schemat, hathathat till de minsann. Jag vet inte, känner mig bara helt tom över hela skiten. Jag vet inte om jag orkar, jag hade de tufft nog förra året. Jag har liksom resväg på en timma och femton minuter minst. Ska jag vara hemma kl sex tre dagar i veckan? börja klockan åtta i stort sätt varje morgon. Ingen rast imellan lektionerna, och hur fan ska man kunna äta på 25 minuter? plus att vi får 10 min imellan en vanlig lektion och danslektion, hur ska man hinna byta om? hallå? har lust och slå något riktigt hårt i huvudet på schema läggaren. Nu ska jag sluta älta mina problem, men de kommer inte försvinna. Jag kommer nöja mig med g i många ämnen, för jag orkar inte. Man måste få leva också.



Mamma Mia Movie




Jag som trodde jag var klar med kjolen, men den var som en stor ufobubbla, haha. Så jag måste sy om den lite granna. Dock hinner jag inte sy mera nu för ska upp till centrum och möta jessica, ska kolla på skolsaker. Och efter de kommer familjen upp, 6 eller 7 st så ska vi gå på mamma mia. Det ska bli kul, nu måste jag skynda mig, ska möta jesslutt om en kvart.

Update. Vilken fantastiskt bra film, så underbar. Man log genom hela filmen och man ville ställa sig upp och sjunga med, haha. Det var riktigt bra film iaf. Men de som var lite tråkigt var att våran reservation var helt borta, fast jag hade bokat och att de står i mitt mail och allt. De var lite tråkigt, vi ska skriva till sf för detta är inte första gången de händer. Men fick plats på rad två iaf, då kunde man slänga upp benen på raden framför så de var posetivt. Ang kjolen, den är klar. Och den är superfin, fick sy om den lite men nu är den riktigt fin, thihi. Ni får se den imorgon för nu är klockan strax tolv och jag börjar skolan imorgon, usch. Men vi hörs imorgon sötisar. Sista inlägget på sommarlovet, snyft!


Dubbelt upp med outfits


Kvällen igår var både tråkig och rolig. The voice sög, gillar inte ens sån musik. Men sällskapet var trevligt. Efter the voice och att vi släppt av jessicas kusin åkte vi hem till jesslutt och var där någon timma eller något mer, de var fun. Riktigt trött är jag idag också, somande inte för ens vid kanske tre, kom hem vid tjugo över två, så jag har all rätt till att vara seg idag. Rolig kväll iaf. Outfiten ovan och bilden nedan till vänster är gårdagens outfit jag bar på kvällen.

♥ Orange tunika - Gina tricot
♥ Bruna leggings - (nya) - HM
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Rosa randiga skor - Kreta
♥ Armband massa - Kreta
♥ Halsband körsbär - Uropenn
♥ Väska brun liten - Mammas
♥ Svart m guldmetall armband - Gjort själv

Dagen har spenderats mycket framför symaskinen, men har även varit och gjort lite ärenden. Dock fanns inte de jag skulle ha, så får kolal iveckan igen. Bilden till höger är då dagens outfit, fick ingen direkt bra bild på den. Men de något iaf, hehe. Nu ska jag fortsätta sy på kjolen, de roligt men samtidigt väldigt svårt. Det är ju en ganska svår kjol i sig att sy. Självklart kommer ni få se en mini gudie sen på hur man gör och så. Men de längre fram det. Åh, ikväll ska vi äta Moussaka, de var läskigt gott i grekland, åh kreta ta mig tillbaka nu.

♥ Randig t-shirt - HM Organic C.
♥ Svarta leggings - Gina T
♥ Rosa randiga skor - Kreta
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Halsband jordgubbe - Asos



HM beställning




Hoppas ni sov riktigt gott inatt, jag som hyffsat. Mer om allt igår kommer senare, men nu helt andra bullar. Igår kom min efterlängtade hm beställning, so cutie. En lite oversize tröja, som är hur söt som helst och kommer bli perfekt ihöst. Svarta ränder och grå vit bakgrund, den är otroligt bekväm också. Bilden till vänster är något suddig, kameran är tung, höhö. Tunikan är från organic cotton serien, de bra.


Visst vart bilden på leggingsen coola? jag tog en bild och upplösningen på bakgrunden varit så ljus, haha. Så de är min bild, men den vart riktigt bra. Ett par bruna enkla leggings, otroligt sköna och helrätt längd. Sen en liten mini topp också från organic cotton serien, super cutie. Riktigt nöjd med denna beställning, ska beställa mindre saker ihöst, eller de tanken. För man skickar tillbaka så himla mkt. Har faktiskt inte hittat så mkt ännu i katalogerna som intresserar mig, så ska spendera mer på stan ist. Nu ska jag fortsätta sy på min kjol!



Orange go by pink



Sommarvärme finns fortfarande i luften, men bara litegrann. Så jag passar på att låta mina ben vara fria, för de barbent ja trivs som bäst. Fryser ändå aldrig om mina ben, jag går ju som många redan vet i leggings året runt, även om de 10 minus. Nu ska vi sluta prata om minus grader, de finns ju fortfarande plus grader i luften. Så jag tog min orange färgade klänning, har inte använt den mer än på kreta peta. idag har jag bara chillat runt i huset, var en sväng och handlade. Vi har hållt på och bygga ihop sängar till mammas och pappas nya sovrum. Skitfint blev det. Grattis till Madonna som blir femtio idag.

♥ Orange klänning - Bikbok
♥ Rosa randiga skor - Kreta
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Hajtand halsband - Kreta

Ikväll ska jag in till stan med Jesslutt och kolla på the vocie i kungsan, inte för jag brukar lyssna på the vocie precis, men de alltid kul me live musik. Och de är ju sista sommarlovshelgen, usch va tiden gått fort. Börjar i skolan på tisdag, andra ring. B kurser, fyfan. Jag längtar verkligen inte tillbaka till skolan, vill ha mera sommar, sommarkvällar, och sommar känslor. Hoppas något roligt händer dessa tre dagar iaf. Nu ska jag göra något annat, kanske fixa mig eller nåt. Juste, gud va roligt att folk är intresserade av att köpa mina smycken, vart verkligen jätteglad. Kommer självklart börja sälja, redan i nästa vecka.



Smycke smyckar smyckat



Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor, men det finns myckte jag skulle vilja vara, men just nu har jag hittat ett nytt intresse, designa, allt från kjolar till smycken, de verkligen roligt. Jag har designat mitt första smycke idag, eller jag har gjort armband och halsband sen jag var småbarn (ni vet me plats pärlor och sånt). Så jag får väl säga mitt första designade smycke...äsch jag vet inte. Kan ju inte säga att de är de första, för de känns knappt? alla har väl gjort på dagis så, men åh. Nu vet jag inte vad jag ska kalla det. De mitt första smycke i min nya designade serie, okej. Tolka de som ni vill, men är lite tom på ord. De är faktiskt rätt sent, så skyller på det. Men så här gjorde jag.


Jag besökte affären pearlchain där vi bor och köpte detta, de gick på sjutton kronor, läskigt billigt. De hade inte så mycket i just den buktien, så ska besöka en istan där de tydligen skulle finnas mera. Men detta kändes rätt att börja med. Köpte alltså dessa lösa delar, rem, ändstopp, ringar, lås och smyckes stav.


Jag satt på staven först, därefter fäste jag ändstoppen i varsinn ände. De var lite knåpigt och jag skulle nog haft en mindre tång (rekomenderar det). Men tillslut satt de fast. Ett tips är också att mäta riktigt ordentligt så du vet hur hårt du vill ha den runt handleden innan du sätter på den, för de misstaget gjorde jag och den var inte så lätt att sätta tillbaka igen.

Därefter trär man bara på de små guldringarna och knippsar i låset så är de klart. Enkelt och stilrent tycker jag resultatet blev. Tycker om den väldigt mycket, de är ju jag som designat och gjort det, hihi. Detta var verkligen superkul och sånt här kommer ta plats i bloggen mkt i höst mörket, kanske kommer sälja också. Men vill jobba lite på mitt designande först, men säg hemskt gärna vad ni tycker.



Vad händer härnäst? Jag tror en del av er kan gissa vad detta ska bli. Åh hoppas den blir fin, hoppashoppashoppas. Nu måste jag gå lägga mig, usch va klockan är mkt. Men ville så gärna visa er smycket innan jag går och lägger mig. De ovan på bild inhandlade jag också idag, tyget som ska bli en drömkjol. Nu är de dags å sova, hörs imorgon. Godnatt



Sunny day



Halloo, nu har jag och jesslutt precis varit nere på badat, eller nästan, de var för kallt. Innan det var vi i centrum en sväng och handlade lite, hon köpte en superfin kofta och jag lite små saker på pearlchain, för jag ska designa mitt första egna smycke, mer om de sen. Efter det så gick vi till ica där vi var ett bra tag, handlade fem burkar barnmat och lite godis och läsk, sen gick vi hem till mig och å festade loss på det.

♥ Blommig volang kjol - Cubus
♥ Jeansjacka ljus - Topshop
♥ Vitt enkelt linne - Gina Tricot
♥ Svarta Gladiatorsandaler - HM
♥Hajtand halsband - Kreta Grekland

Update. Så nu har jag kastat in bilderna på dagens outfit, de var krångel förut så de gick inte. Nu är klockan sju och vi har varit och lämnat jessy, varit på ikea en snabbis och handlat tyget (nifårsesnart). Nu är jag vrålhungrig, har bara ätit två barnmatsburkar, haha. Javet dum idé, men de ruskigt gott iaf. Nu ska jag gotta till de med pizza, riktigt sugen på det. Hörs senare sötisar.



Adore you forever




Every day, every night. I wanna see you baby, stayin' by my side. I'm going down on my,
on my knees for you. For your love i'd do it, for your sake, believe I do. If you don't love me,
why do you raise my hopes? no matter what happens, I can't let you go.



A day a with cloudy sky



Hello på er, har väldigt brottom, ska möta upp Jesslutt vid bussen, och sen ska vi åka hem till mig och äta pannkakor med sylt. Här under är mina fläta jag har i håret idag, blev väldigt nöjd då jag gjort den själv, och jag tycker de fasligt svårt att fläta flätor på sig själv. Här är en annan bild då jag fottar i spegeln, tyckte jag höll i kameran lite knasigt där. Med armarna i kors, haha. Där ser man också flätan, fast den ser konstig ut där. Nu måste jag verkligen skynda mig, vi hörs senare sötisar.

Jag gjorde en inbakad fläta som om jag skulle fästa den på baksidan av huvudet. Men istället släpper man den rak ner när man är klar, då blir den jättefin. De går fort att göra, och precis som en kommentar jag fick nyligen, de ett enkelt sätt att få bak håret på, och snyggt också för den delen. Jag plattade hela mitt hår idag också, oj, de tog tid, haha. De så tjockt.

Jesslutt har varit här idag somsagt. Nu är klockan runt halv sex, så hon har varit här ett tag. Först åt vi lunch, pannkakor med sylt/socker. Sen så cyklade vi på min cykel till åkermyntan, haha lite lätt vingligt. Och där skulle vi köpa glass, men när vi kom dit var vi inte sugna på glass längre, men därimot var vi sugna på barnmat, haha. De så smarrigt så. Så det blev två burkar med barnmat, och lite godis. Haha, alltid lika roligt med Jesslutt, vi har känt varandra i fyra år nu, de bra länge det.


Shoppa med Mischa? Jatack!




Jag har en stor utländsk förebild och det är Mischa Anne Barton. Följer dagligen bilder på henne för inspiration. De inte bara hennes stil som ger mig lycka. Utan även att hon är lång, de finns många stunder då jag inte trivs med att vara 177 cm lång. Speciellt i skolan, då alla i klassen är typ 160 cm långa. Men då tänker jag på Mischa, kan hon gå i klackat fast hon är lång som jag, så kan jag. Hon inspirerar mig på många sätt och jag lovar er, jag skulle inte tacka nej till en shoppingrunda med henne. Jag skulle bli överlycklig, en dröm är va de är. Jag tackar faktiskt alla papparatzi fotografer där ute som fångar kändisar på bild, hur ska vi annars kunna inspireras av deras vardags stil? galabilder är också roliga att se, men jag kan inte komma i en kortkort paljett klänning till skolan precis. Nu ska jag fortsätta kolla runt på nya bilder från Mischas vardag.



Två kjolar ska sys!



Veckans Kjol projekt är dessa två kjolar. Imorgon ska jag och pappa åka till stoa tygaffären och jag ska inhandla de som behövs för att sy dessa två skönheter, tänker inte lägga ut 500 respektive 400 för lite tyg. Kommer kunna sy båda kjolarna för mindre än två hundra kronor. Sparar över 600 kronor på att sy dem själv. Och de så himla roligt att sy, jag är en riktig pysselmajja, även om jag har dåligt tålamod ibland så älskar jag att pyssla. De ska bli riktigt kul att sy dessa två, och självklart kommer ni få följa allt från första synålen tills dem är på. Tror de kommer bli fantastiskt snygga, längtar så tills jag får börja.



Jonas Brothers Lovebug





Har inte riktigt varit en person som lyssnar på ett band på länge. Men nu har jag fått upp ögonen för Jonas Brothers och jag älskar deras musik. Såg dem igår på tv, och fick höra dem spela och fastnade direkt för deras personlighet och musik. De alltså tre bröder som gör musik ihopp, de verkar vara riktigt stora i USA. Lovebug är en jättebra låt, speciellt ide första två minuterna. Dessa killar kommer finnas i min ipod i höst (om jag får igång den, höhö). Iaf, när jag lyssnar på denna låt...

drömmer jag lite, hoppas lite och önskar lite.


Jumping all day long



Idag har jag spenderat hela dagen utomhus med mi granne Fanny, vi har inte gjort så speciellt mkt. Mest gått runt i solen och hoppats på att få lite färg. Sommar för mig de är när man kan gå ut och in genom huset utan varken skor eller ngn jacka. Så har de varit idag, har vairt barfota nästan hela dagen. Älskar det. Nu sitter vi hemma hos henne på varsinn dator i deras datarum, perfekt me två datorer brevid varandra. Bildera har vi tagit med hennes Nikon D40, hon har också en =). Jag hade också med mig min (ni kan se min kamera på bild ett) men har ej lagt över dom bilderna. Det är jag på de två bilderna ovan.

Bilderna tog vi bara för en stund sen, eller kanske en timma sen. Haha de vart jätte roliga bilder, speciellt på Fanny, kolla på henne här ovan till vänster, värsta kung fu mästarn, haha. Den andra bilden är jag, den vart också jätte ball, de ser ut som jag är jätte högt uppe i luften, fast man inte är det alls. Snart ska jag åka handa mat med pappa, men först ska jag och fanny nörda oss en stund vid datorerna. Har varit totalt off idag med bloggen, inte ens varit inne. Men jag svarar på era kommentarer ikväll, ha en fortsatt solig tisdag.


Dessa opålitliga svar


Jag har länge funderat över dessa svar man ofta får bland kommentarerna. Hur personen på andra sidan tänker? Självklart om man skriver en fråga till personen, tex. var har du köpt skorna? då svarar man självklart . tex sv. dinsko. Men i andra fall, helt opålitliga fall som om jag skulle skrivit till personen "jag har också sådanna skor" så får man tillbaka sv. fin bild. Hur hänger allt ihop där egentligen? det är väl inte ett svar på något? sånt här stör jag mig på ganska mkt.

Jag skriver aldrig sv eller svar om jag inte fått en fråga. För de första tycker jag det är otrevligt,och bara ett sätt att markera att den personen man skriver till började skriva till en själv, egoistiskt. För de andraså hänger de inte ihopp. Jag tycker bara man kan skriva sv eller svar om man fått en fråga. I annat fall tycker jag inte att det passar in. Jag är helt enkelt trött på dessa opålitiliga svar, jag tycker de nonchalant att skriva så.

Ibland funderar jag på att blocka ordet svar i databasen för jag är så trött på det. Hälften av alla som använder det, använder de ju fel. Och de som faktiskt använder det rätt, jag förstår endå när det är ett svar. De är ju bara att läsa kommentaren, jag kommer ju ihåg vad jag frågat, och om jag då inte skulle göra de så hjälper ju inte ordet svar speciellt mkt. I detta inlägg tänker jag inte ha någon bild, de ska inte finnas möjligheten i detta inlägg att skriva fin bild, och skita i att läsa inlägget, så vill man kommentera så får man bäst läsa det. Jag tror de få som ens läser igenom detta inlägg, för mkt text, och för mkt tid. Men jag hoppas de når ut till några iaf, för jag kan knappast vara den enda som stör sig på de här, för visst finns de flera som tycker likadant?


I think about you day and night




Still awake? japp. Kollat precis lite på kreta filmen vi har, roligt roligt. Annars har jag inte gjort så mycket ikväll, har igentligen inget direkt att blogga om. Jag låter rubriken tala för sig själv och vad jag spenderar min tid åt, jag skulle vilja att de inte var så, men man kan inte hjälpa hur man känner. Iaf, slängt ut allt i strumplådan på golvet förut idag, måste väl rensa de innan jag ska sova, ska även fortsätta kolla på freaky friday som jag kollade på igår.

Sov så gott

Kreta Resan Del 2



Dag Fyra - Söndag


Slappade vid poolen och tog de lungt hela förmiddan, badade nästan hela tiden och vi gjorde massa grejer under vattnet. Stod på händer, satt på botten, låg på botten, höll andan osv. Spelade även kort och spelade på pucket maskinen, man slog en puck över en blåsande grej och så skulle man göra mål på andra sidan. Vi gick ner och åt på Galani igen, så gott där. Och sen tog vi några dopp i havet, men jag jackie och peter gick upp till poolen sen. Mamma och pappa låg kvar och sov, haha. Men vi fortsatte vara i poolen, vi var nog i i säkert två timmar, så underbart. På kvällen åt vi på Minerva, en resturang i Agia Marina, de hade en jätte stor ödla-liknande sak dära, den va lite små läskig. Efteråt gick vi och kollade i affärer i Agia Marina, Jackie fick en hundväska av peter *skratt* som hon lämnade tillbaka, haha. Jag köpte ännu mera armband, fanns så många. Sen gick vi tillbaka och sov, (typ ett).

Dag Fem - Måndag Mamma 50 år

Mammas födelsedag, hipp hipp hurra, hipp hipp hurra. Vi väckte henne på sängen med presenter och sång, (även fast hon var vaken, hehe). Efter presentöppning gick vi ned till poolen och in till frukost resturangen och åt frukost, gottgott. Sen efter ett tag fick mamma ett medelande om att de väntade henne något i resturangen. Där stod en gigantisk blombukett från släkten, den var verkligen superfin. Vi solade ett tag vid poolen, sen så gick vi till akti beach (åh, älskar akti) där iv badade och solade länge, vi åt god mat på akti också. Efter maten fick vi något i ett litet glas, Freddochino kallade dom det, de var som ett skum som smakade choklad kaffe, otroligt gott. Så senare under dagen smög jag iväg och köpte en stor sån till mamma, hihi. Juste köpte en drink till henne vid poolen också, utan alkohol såklart, på födelsedagen. Efter en solig och badig dag på akti gick vi tillbaka till hotellet och fixade oss. Denna dag hade vi bil, första dagen med bil. Så mamma fick bestämma vart vi skulle åka och hon ville till Rethymnon där vi åt gott på en mysig resturang precis vid vattnet, efter de gick vi och kollade i massa butiker. älskar verkligen affärerna nere på kreta. Sen runt tolv halv ett åkte vi hemmåt igen, de tog en timme att åka hem också. Men vilken kanon dag det var.

Dag Sex - Tisdag


Denna dag hade vi också bil så vi åkte till Falassarna, en strand som tog en timme att åka till. Underbart vatten, och vi hade varit där för fyra år sen och jag kände igen mig så de var jättekul. Helt turkost vatten är det där, jag kommer ihåg att jag satt och tänkte på var jag var, och hur otroligt de var. Åh, saknar kreta så sjukt mkt. Matstället vi åt på var dock inte så bra, dålig service och fick inte rätt mat. Men de var så härligt på stranden så de gjorde de till en toppen dag. Jag stod en en utomhus dusch säkert en halvtimma, de var varmt vatten och de var ashärligt å stå där i solen, åh, de minns jag så väl. På kvällen var det grekisk afton på hotellet, med buffé mat och grekiska dansare. Vi fick även gå upp och dansa, och de alltid lika roligt. En toppen dag tycker jag att det var.



Initiate my new skirt


Idag invigde jag min nya kjol, på ica. Haha, men har man bestämt sig för att inte göra ett skit, så är ica ett stort steg. Iaf, de var så mkt igår. Var istan två gånger, och sen stureplan på kvällen/natten. Så idag ska jag ha en vilodag, dega på soffan, käka pringles och godis och dricka god läsk. Har faktiskt sysselsatt mig lite idag, börjat målningen på mina kreta ramar, där jag ska sätta in massa bilder. Juste, kreta berättelsen, den har jag inte skrivt på jätte länge. De kommer imorgon. Juste, på de här bilderna kan man också se hur brun jag är, satt ute i en halvtimma idag och fick massa färg. Man ser speciellt på bilden till vänster där uppe.


♥ Blommig kjol - Sytt själv
♥ Vitt linne - Gina Tricot
♥ Stickad vit kofta - Vila
♥ Halsband blå rosett - Oasis
♥ Rosa randiga skor - Kreta



Snart är det dags för middag, big one pizza blir det. Gott värre. Sitter här och lyssnar sönder Agnes nya låt, den är faktiskt riktigt bra när den kommer igång. On and on heter den. Synd att solen försvann, de var så skönt och sola igen, men man får vara glad för att den var framme en stund iaf, nu ropar mamma att pizzan är klar så jag måste gå upp och äta.


Stureplan 08/08-08



Hallå i stugorna små. Igår kväll vart de verkligen ändrade planer. Från att planerat att sitta hemma och glo på tv, så drog jag och Jessica till stureplan för att fira med de andra 08.orna. Och tur att vi gjorde de för vi hade jätte kul, trots folkmassorna. Ja, de var äckligt mkt folk. Men de var väldigt roligt, och bra musik var det också. Jag hade på mig detta igår ikväll. Outfit bilden är tagen med mobil kamera, de är även bilden längst ned.

♥ Rosa fodral klänning - Gina
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Halsband svart äpple - Ms Bijoux
♥ Svarta enkla leggings - Gina Tricot
♥ Gladiator sandaler svarta - HM

Underdagen när jag och Olivia var inne så hände de ju inte speicellt mkt, men jag var i glamour tältet, och bestämde mig för att göra en affär. Så jag fick fem nummer för hundra kronor, detta ursnygga halsband från Ms Bijoux, och en bärkasse där det står Glamour. Allt de för bara hundra kronor, bra köp. Dock har jag inte läst glamour så mycket förut, men än så länge tycker jag den verkar bra, iaf för hundra kronor. Den är liten och händig också, perfekt.



Här är en bild från folkmassorna igår, vi stod på en refrug (heter de så?) så vi kom upp lite högre, men de var jäkligt mkt folk, men de var roligt än då. Sen efter runt typ ett så gick jag och Jessica och käka på donken, gott värre. Och de var världens kö, vi var inte de ända som var sugna på nattmat. haha. Men de blev inte så farligt sent ändå, var hemma vid strax efter två. Och jag sov väl runt kvart i tre, så de var bra. Gick upp halv ett och satt mig i solstolen, de är ju för guds skull sol, härligt värre.



Skirt by me




Mitt första egna designade plagg, åh va glad jag är. Och va fint det blev, är riktigt stolt över mig själv. Jag tror att de sånt här jag ska hålla på med när jag blir stor. Jag har precis kommit på vad mitt eget märke ska heta, hihi. Men jag tycker verkligen kjolen vart ursnygg. Blommigt tyg, enkel modell som är lite viddad utåt och skynklad längs resåren. So cutie. Denna ska jag bära mycket ihöst, och flera kjolar ska sys må ni tro. På stora bilden ovan kan man se hur brun jag är, och jag har ändå varit mkt brunare, men har bleknat.



Här kan ni se en bild på den när den ligger ner på mattan, haha. Då ser man att den är viddad utåt mera, så söt. Och blommig också, haha. Nu ska jag sluta prata om hur söt den är, men i framtiden kommer jag säkert lotta ut kjolar, bra va? Fast de dröjer nog ett tag, för just nu är jag på ett stadium där jag måste lära mig mera. Men om de finns ett intresse hos er att vilja vinna kjolar, så kommer de självklart komma upp på bloggen. De så billigt att sy också, 65 kronor för tyget och resårband, vipps så hade man en kjol. =)


08 / 08 - 08




Godmorgon, idag är det som sagt 08.08.08, 08.ornas dag.. Och denna dag kommer endast existera en gång. Idag ska jag möta upp Olivia istan och vi ska kika runt lite och se om det är något speciellt som händer, vi ska även luncha lite också. Jag tror det ska vara uppträdanden i kungsträgården, men annars vet jag inte så mycket som kommer hända. Äsch, tycker inte de är så speciellt märkvärdigt med denna dag, de är ju bara ett datum, men lite roligt är de ju somsagt. Hoppas bara regnet kan hålla sig i några timmar medans vi är istan, hehe. Hoppas alla för en riktigt bra dag.

08 / 08 - 08

Update 18.40

Okej? ska de där föreställa firande? vi var inne istan så gott som hela dagen, vad såg vi? inte ett piss. Det var helt dött i hela stan, inte ett skit. Är riktigt besviken, för de har ju snackat om de på nyheterna om att de satsat massa pengar och bla bla bla. Men such. De var typ två reklam tält i kungsan och en storbildstv med OS. Ingenting annat. Ursäkta, men jag trodde faktiskt att om de säger att de ska vara firande hela dagen, då trodde jag faktiskt själva dagen ingick? Just nu hade jag velat vara 18, för de kommer vara värsta draget vid stureplan på nattklubbarna ikväll, men då kommer inte lilla jag in. 17 åringen, suck. Är lite smått arg, för jag trodde faktiskt de skulle ställa upp lite för oss under 18, vi är faktiskt också 08.or. Är faktiskt ganska irriterad (om ingen redan märkt de :P hehe), men hallå, de klart man förväntar sig något, iaf något. De var trevligt att träffa Olivia iaf, vi åt god mat i kungshallen och snackade på, men usch vilken tråkig 08.dag. De ända man fick va lite segt godis.


A perfect day for experiment


Hallå i stugorna, tillbaka från ikea var jag för flera timmar sen, runt sex tiden. Men varit så ivrig, köpte somsagt tyg på tygbutiken bland annat, och jag satt igång direkt och började sy på min kjol, den vart superfin och de var enklare än vad jag trodde. De kommer sys många kjolar framöver, hihi, så glad över att jag kom på det, de känns verkligen som min grej. Jag köpte lite smått och gott på ikea, de kan ni se i detta inlägg om ca två timmar. För nu ska vi se på desperata hemmafruar.

Så nu har vi kollat på desperata hemmfruar, mkt nöje. Klockan är exakt tolv nu, och det innebär att det är den 08.08.08 nu, häftigt va? Imorgon ska jag möta upp Olivia och vi ska in till stan och luncha och kolla läget, de ska tydligen vara som en liten festival för 08orna inne i stockholm imorgon, så de kan va kul. Får se om jag hinner blogga innan jag åker. Iallafall, vi var inne på skopunkten och då köpte mamma ett par skor och jag två, ett par ankelbots (äntligen) var så dum som lämnade tillbaka mina förra året, de är ju så galet snyggt. De kostade 299, inte så farligt. Sen så köpte jag dessa stövlar, hade exakt likadana förra året, och dom var jag kär i. Men de gick sönder så fick lämna tillbaka dem, men nu har de fått in dem igen ( med mycket bättre kvalite ) så jag slog till, 399 samma pris som sist, de är ruskigt snygga på, hehe.



Ni ska bara veta hur galet snygg min sydda kjol blev, jag är kär i den. Tyget ser ni på bild nere i vänster hörn, men resultaet får ni se imorgon. Köpte två enkla ramarför femton spen styck som jag ska måla vita och sen dekorera med blåa sträck, ska vara lite kreta inspirerat, har inte riktigt bestämt mig hur de ska se ut en, men de blir ett expriment. Köpte även en stor vit matta, behövdes, har velat ha en länge nu, och denna är riktigt fin. 345 kronor tror jag vi gav för den, tack mamma =). Sen köpte vi även åtta stycken finglas, visst är de söta, havsblåturkosa, love them. Vi har inte så mycket finglas så de blev perfekt, 19 kronor styck bara, vilket kap.


IKEA




Godmorgon i stugorna. Idag är det perfekt ikea väder, de regnar med andra ord. Jag och mamma ska dit, de tradition. Alltid sen jag varit liten har vi två åkt dit och ätit köttbullar med potatis och brunsås, och sen gått runt och tittat. De väldigt mysigt på ikea, jag trivs där väldigt bra. Vi har planer på att fixa en ny stor klädkammare till mig, men de ingenting som är på g just nu, för vi renoverar mammas och pappas sovrum just nu, men jag ska iaf kolla lite på olika lösningar de har. Sen ska jag också köpa tyg, för jag har bestämt mig för att jag ska börja sy kjolar, hihi. Ska verkligen bli jätteroligt och de ekonomiskt också, vi får se hur det går. När jag kommer hem kanske jag ska dra igång en tävling, funfun. Men vi får se. Vi ska eventuellt se mama mia ikväll hela stora familjen (7 pers) men vi får se, de mkt vi får se här nu, höhö. Men nu ska jag fixa i ordning mig för en dag på ikea.



What a beautiful sight




I'm never going to forget that moment. Min saknad är stor, speciellt när det är så tråkigt här hemma. Vill så gärna ta en sista minuten till kreta, de inte ens dyrt tre tusen för flyg och hotell, kan inte åka själv bara, åh. Vill tillbaka nu. Någon som vill åka med mig? hehe. Nu ska vi iaf åka till min kusin Simon som har fyllt år, de bjuds på mat och fika så de blir väl trevligt. Är inte på så bra humör, men jag ställer upp. Dock gör inte mina bröder de, ingen av dem ska följa med. Men jag ställer upp. För jag vet själv att de roligt när folk kommer till mig när jag fyller år. Och för att få så måste man ge, äsch va smart jag är.

Men då vet ni var jag spenderar kvällen, synd att jag inte får göra de vid stranden på kreta. Den här bilden togs när vi satt och väntade på att få beställa in mat, jag gick de fem meterna som var imellan vårat bord och stranden och tog några kort i solnedgången, ljuvligt. Fick chansen att sola lite mellan elva och tolv, men sen försvann solen helt. Hoppas de gav något iaf, vill inte förlora all färg. Vi hörs antingen ikväll eller imorgon bitti, ha en underbar kväll.



Födelsedags Presenterna


Som många nog vet firade jag min sjutton års dag nere på Kreta, de var verkligen speciellt och roligt. Jag hade en underbar dag på vattenland och kvällen spenderades inne i plantanias där vi åt på en resturang vi käkat på för fyra år sen Old Village, haha. Mer om allt som hände den dagen kommer längre fram i kreta berättelsen. Har också upptäckt att jag glömde fotta två av allt jag köpte nere på kreta, så de visas längst ner i detta inlägg istället. Sen efter ett tag kommer jag

Blå grön topp och body skrub fick jag av Jackie. Presentkort på HM fick jag av bror Peter. Pyamasen till höger fick jag av mamma och pappa, den är såsöt. Linnet är supersnyggt på, öppen bak i ryggen, måste prova body skrubben, har inte hunnit det. Presentkortet kommer verkligen behövas, finns så mkt fint på hm så. Pyamasen har jag redan invigt, hihi.


The sims 2 fritid, perfekt. Kommer ihåg att jag längtade efter att få spela de när jag var nere på kreta, nu längtar jag tillbaka dit istället, haha. Men jag kommer även ihåg att jag sa till mig själv, "sluta tänk så, annars kommer du bli sur på dig själv när du väl kommer hem". Jätte roligt för mig som är ett riktigt sim freak, massa nytt för simmarna som gör spelet ännu mer verkligare. Åh min bara min musse t-shirt, den är så söt och skön, riktigt glad över att jag fick den. Detta fick jag av mami och papi.
Mer saker av Jackie, hon vet att jag älskar massa paket så det var perfekt. Fick massa toffsar haha, jag brukar alltid låna av henne hela tiden, för jag inte har några själv. Slarvar alltid bort dom, men nu har jag massor. Fick även en jordgubbe hängades i en silver kedja, gud så söt, hon vet att jag gillar långa smycken, hihi. Fick även denna snäcka av min bror Peter, man hör havet i den och den är från kreta. Så jag kan pressa den mot örat och längta tillbaka. Fick även fem stycken pringles rör av min bror, haha, har redan ätit upp ett. Bara för att på kvällarna när vi satt och åt chips i solnedgången (åh, snyft) så åt jag alltid upp alla, så han tyckte jag behövde några rör, haha.

Massa fina kort, ett från min granne madde, fick inte öppna de förns på födelsedagen, men jag höll det minsann, stolt. Och ett rosa birtday girl kort av mami och papi. Fick även två armband av mamma under dagen, som hon överraskade mig med, hihi. Och en cd med grekisk musik, måste lyssna på den, har inte gjort det ännu. Jag älskar grekisk gammal musik. De fick jag också av mamma och pappa.

Artist Wave Maker, perfekt. Mitt hår är lockigt naturligt, men inte så värst mkt, så denna är perfekt att locka lite med så blir de superfint. Hade önskat mig denna och jag hoppas de blir superfint i håret, hihi. Sen parfym från body shop vanilla, haft den i många år nu och älskar den. Armband från Ms Bijoux, jättesött med massa små saker som hänger på. Hade också önskat mig denna, spanat in den länge på deras hemsida.


Sist men inte minst massa grekiskt godis, gottgott. Gräddkolor, m&m`s, gudis klubba, tuggummin, grekisk choklad och Ikea hästar, från sverige men de är så goda. Sen fick jag presenter av min andra bror och hans tjej här hemma i Sverige i söndags, jag fick present kort på Make up store och Gina Tricot, haha, har redan shoppat upp för de på gina, vilket busfrö jag är. Sen de ni ser längst ner är sånt jag köpt själv, men glömde bort att visa det. Ett jätte fint halsband i blå korall sten som lyser jättefint i solen, från någon dyr affär nere i grekland "Athens protasis Santorini" hette den, men de är så sött. Sen så köpte jag en till m&m påse, because I love them. Kan trycka i mig en hel påse lätt på en dag. Vill tacka för alla presenter jag fått, är verkligen jätteglad, så tack Familjen.



Today musse is my best friend




Jag firade min födelsedag nere i grekland som många nog vet. Ni kommer få se alla presenter senare, men än utav presenterna var denna efterlängtade tröja med musse pigg tryck, åh. Tycker om den så himla mkt, har den i storlek L för jag vill att den ska vara lite oversize, den är så jag, hihi.

Har precis sätt sista allsång på skansen, haha, de ända jag sätt under hela sommaren, vilken svikare jag varit, nejdå. Men jag brukar vara den som sitter längst fram på bänkarna. Fast tycker inte de varit nå bra i år, så har inte velat titta. Inte haft tid heller, flängt världen över ganska mycket. Åh, Kreeeeta. Ni förstår inte hur mkt jag längtar tillbaka, de helt sjukt va jag saknar det. De är verkligen mitt andra hem, varit där i så många år nu och de blir bara ännu mer underbart för varje år.



♥ Ljus jeans jacka - Topshop
♥ Musse t-shirt - Lindex
♥ Svarta Shorts & Skor - HM
♥ Massor med Armband - Kreta

Jag tog med mig min nya väska idag också när vi var och shoppade, hihi. Jag tycker om den väldigt väldigt mkt. Och i den hade jag mina två nya plånböcker, så fina och rosa. Nu ska jag och mamma fortsätta titta på Desperata hemmafruar säsong ett, som hon fick av mig bland annat i present när hon fyllde år.


Höst Shoppat


Nu är jag tillbaka från centrum med mamma, vilket väder det är ute. Jag gick barbent i shorts, och de var minsann lite kallt. Men jag vägrar sätta på mig långbyxor 5 augsti, de inte klokt. Såg en i centrum med täckjacka, usch. Iallafall, hittade massa plagg på gina tricot, de har verkligen fått in mycket fina höstplagg. Handlade för närmare tusen lappen och de var inte planen när jag åkte hemmifrån, menmen. Så länge jag gillar de jag fick i utbyte mot pengarna så är jag glad. Man saknar verkligen kreta när det är sånt här dåligt väder. Åh, maten på grekiska baren var ljuvlig, mumsigt. Fläskfile med pommes, tzatziki och pita bröd gooott.



Två tunikor för hundra fyrtionnio kronor styck med uppkavlade ärmar. Såg nu att jag fick med mig fel storlek i den bruna, den ska vara en storlek större så får byta i veckan. De blir jättesnygga med en kofta till, som nedan. En blommig kjol som igentligen är till för att ha nere vid höfterna, men jag vek upp den svarta kanten, och vipps blev den så här snygg, hundra nittionio kronor.



Två stickade koftor, mysiga. En i benbit i väst modell, hudfärgade färger är inne i höst och det tycker jag är jätte snyggt. Så ljusa lätta färger, fint. Västen har varit inne i sommar, dock i annan modell men jag tror den passar super bra in i höst med, dock i stickad modell för att få mer vinterkänsla, så denna var så söt. Kostade tvåhundra fyrtionio kronor, ganska dyr men värt det. Sen en brun oversize kofta i ärmarna, också mysig och väldigt snygg till något tajt under, allt detta kommer va så snyggt till ett par svarta leggings, hihi. Koftan var billig bara hundra fyrtionio kronor, ett kap.




Hoppa i kläderna




Gårdagen spenderades mest hemma, var en sväng på ica men de är väl inget att hänga ballonger i taket för. Iallafall, idag ska jag och min mamma till centrum och kolla lite. Jag ska byta storlek (om den finns) på ett plagg jag fick i födelsedags present, och sen så ska vi äta gott på ett grekiskt ställe, haha. Saknar den grekiska maten oerhört mycket.

Nu är det dags att hoppa ur sovkläderna och i vardagskläderna. På tal om det, när jag var liten gjorde jag det, mamma stod med byxorna i ena sidan av huset och jag stod på andra sidan och tog sats, sen sprang jag fram och hoppade i kläderna, haha. De där gjorde jag varje morgon under en tid, haha. Vilka saker jag hade för mig som liten, ett riktigt busfrö.



Beverly Hills 90210




En av de miljontals saker jag saknar från Kreta är Beverly Hills, varje dag mellan fem och sju visades de på tv. De var grekisk text, men de gjorde absolut ingenting. Åh, varje dag när man stod och fixade sig inför kvällen fick man se på det, lycka. Och de var första säsongen, de som jag inte ens sätt, funfun. Håller på att ladda ner de nu, vill så gärna se mera. Baywatch visades också, mellan fyra och fem, fast då låg jag oftast vid poolen eller havet fortfarande, åh längtar tillbaka.



Shoppingen från Kreta



Två plånböcker och fyra par skor. Finns så mycket fina saker där nere. Ena paret flippflopp har jag redan använt, hah de syns. Den ena plånboken är som en vanlig, skitsnygg rosa från märket Makgio, stort märke i grekland. Och den andra är ett glittrigt plåtetui, skitsnyggt och superbra. Sen är de tre par flippflopp, ett par röda, blå och randiga. Finns så mkt snygga flippflopp där nere, billigt också. Under femtio spenn alla. Vissa kostade bara femton kronor. Sen mina nya älsklingar till tygskor, skitsnygga och de var sita paret. Älskar dem, de är så unika och söta. Fick betala 19 euro, så ca två hundra kronor, ingenting med andra ord.

Armband halsband smycken i sin ära, de kryllar de av på Kreta. Armbanden på övre raden älskar jag, de var sånna jag hade planerat att köpa, älskar dem. Kommer även lotta ut ett sånt i bloggen. De var billiga också, ca 15-20 kronor styck, vissa lite dyrare. Sen de rosa armbandet kostade 15 kronor i en 1,50 euro store. Där allt kostar 15 kronor, jag ska dock plocka av några grejer som hänger och då kommer den bli superfin. Sen min efterlängtade hajtand, letade redan förra året och nu har jag den, tack Jackie som hittade den, sista kvällen. Måste bara påpeka att blixten i kameran gör att jag ser jätteblek ut, har fått jättemkt färg och så här brun har jag aldrig varit, så bilderna stämmer inte överens, dumma blixt.

Fin handduk med sol och måne, inte alls dyr. Jättefin kreta ram där jag ska sätta ett kort på alla oss, från 1.50 euro store. Soljolja, perfekt om man vill bli brun snabbare. Och en strand knyt kjol som jag fick av mami, jättesöt. Dock väldigt skrynklig på bilden. Flippfloppsen fick jag också av mami. Mycket shopping till underbara priser, älska kreta.

Min underbara väska från samma märke som första plånboken Makgio, jättefin. Fick den för 32 euro, bra pris. Milka choklad, köpte den på flygplatsen i grekland. Nyklering, ska utöka lite har redan en, nu har jag två från kreta. Parfym från DKNY, köpte på planet, åh va den doftar gott. Massa bra saker, riktigt nöjd.

Kreta Resan Del 1


För att verkligen kunna göra de på ett bra sätt och kunna berätta hur underbart vi hade de två veckorna på kreta så har jag delat upp de i fyra delar, inläggen kommer inte publiceras efter varandra på rad, utan kanske ett "vanligt" inlägg imellan någon gång, för att de inte ska bli så mkt. Nu gäller de bara för mig att komma ihåg allt, va vi gjorde varje dag. Tur att jag kan kika lite på bilderna, hihi. Hoppas de blir intressant att läsa, enjoy.

Dag Ett - Torsdag

Tidig morgon blev det, men gud va förväntasfull man var. Jag körde ut till arlanda, funfun. Jag som älskar att vara på arlanda tyckte de var underbart med allt man gör där, kontroller, går i taxfree, väntar osv. Väl inne i flyget, inte fönster plats med de skadade inte, dock fick Jackie de :). God mat serverades Biff med potatis klyfftor, kex, bröd med smarrigt smör *rim* och god efterätt. Väl framme var de stekhätt, underbart med andra ord. Runt 37 grader var det, härligt. Efter att ha hämtat väskorna bar de av med buss till Hotel Theo i Agia Marina, underbart hotell och vi intog poolen direkt, fast klockan var säkert fyra. Efter några timmar med sol och bad åt vi middag på hotellet, kvällen spenderades i agia marina, gick och spanade in alla super markets, funfun.

Dag två - Fredag


Efter några dopp i poolen, började vi våran promenad längst stranden. För fyra år sen var vi på den här sidan om kreta och då var vi ofta på en strand som kallas akti beach, så vi tänkte. Agia Marina ligger precis utanför Platanias (där vi bodde för fyra år sen och där akti beach låg). De visade sig vara längre en beräknat, vi gick säkert i 45 minuter, i 40 graders värme längs stranden. De var ganska jobbigt, haha. Men så värt det, maten var lika god som förr, bästa pasta bolognese som finns, poolen var lika underbar och vattnet. När jag sitter här och skriver saknar jag de så otroligt mkt, åh längtan tillbaka. På kvällen var vi inne i platanias, vi vart rekomenderade av en kille vi hyrde bil av på speed weel till en resturang som skulle vara toppen, den var botten. Min bror peter fick skicka tillbaka maten tre gånger för de inte var rätt som han beställt, maten var inte speciellt god heller. Men kvällen vart bra en då, gick i affärer, Och tog en alkoholfri drink på plus+ baren som vi också var vid för fyra år sen, minnen.

Dag tre - Lördag

Denna dag spenderade vi förmiddagen vid poolen, Peter (min bror) hade bränt sig under gårdagens 45 minuters långa promenad till akti beach, så han var helt bränd på ryggen. Vi fick råd av några danskar på hotellet om att man skulle smeta på yogurt, och de gjorde vi. Jag fick lite på näsan också för där hade jag bränt mig, hehe. Jackie tog också på, jättemkt haha. Vi åt lunch på Galani som ligger precis mitt imot hotellet när man kommer ner till gatan, eller snätt till vänster. Mysigt ställe där vi åt många gånger, precis vid vattnet, god mat, trevlig personal. På kvällen åt vi på en resturang i agia marina och efter de gick vi och spelade golf, älskar minigolf. Vi fick spela två gånger, en gång gratis. I början gick de jättebra för mig, men mot slutet vart de bara mer och mer höga siffror, haha. En rolig kväll med mycket skratt.


Fortsättning Följer...

Själv skrivna biografier nästa



Innan jag börjar berätta allt om resan, visa bilder osv så ville jag blogga om detta först. De senaste tre fyra åren har de varit ganska tyst från Mary-Kate och Ashleys massproduktioner av tvilling filmer och böcker. Som yngre följde jag dem beundransvärt, och har läst många böcker och sätt många filmer och serier. Senaste åren har jag inte varit ett lika troget fan, men nu är det dags för deras själv biografier och de något jag ser fram imot. Var så insatt som yngre i deras liv så de ska bli riktigt roligt att verkligen få höra deras egna tankar och åsikter om olika saker. De ska även innehålla intervjuer med personer de inspieras av. I oktober släpps böckerna, de ska verkligen bli spännande.


Biografierna kommer även innehålla aldrig tidigare publicerade bilder,
här är en utav dem. Söta.



Yamas, back in town




Ella ella, är tillbaka. De känns jätte konstigt att vara hemma, för kreta är mitt hem. Jag kom tilbaka sent sent i torsdags kväll, gårdagen spenderades med familjen. En sväng med våran båt och några dopp i de kalla svenska vattnet. Åh, saknar grekland något otroligt mycket, allt. Vädret, folket, vattnet, kvällarna, dagarna, goda maten, ja skulle kunna rabbla på i en timma, allt. Självklart kommer jag berätta allt om min två veckors resa, men jag vill lägga upp de på ett bra sätt, för de finns så mkt bilder och berättelser att lägga upp på bloggen. Hoppas ni haft de bra här hemma, hört att ni har haft över tjugo grader hela tiden, fast de mäter ingenting mot våra 42 grader i skuggan som ständigt värmde än.



RSS 2.0