Grekland Kreta




Imorgon går planet till grekland kreta, två veckor. De ska bli så himla härligt, jag har längtat väldigt länge. Jag kan inte förstå att de dags nu, imorgon bitti åker vi, hihi. Under dessa två veckor kommer jag inte blogga, tar semester från bloggningen helt enkelt. Ska faktiskt bli riktigt skönt, men jag kommer ta jätte mycket kort där nere som jag visar er sen. De två födelsedagar som ska firas där nere också, mammas och min. Mamma blir femtio och jag blir sjutton. Mamma fyller 21 juli och jag fyller 25 juli, om någon skulle vilja skicka en grattis kommentar. Bilden är från förra året då vi var på andra sidan kreta.

17 Juli - 1 Aug 2008
Grekland



Before and after picture




Igår kom min saknade granne Fanny hem, hon har varit i Italien i fyra veckor, vi går verkligen om varandra hela sommaren. Hon var i Italien, hon kom hem igår. Jag åker till Kreta imorgon och kommer hem första aug, då åker hon till italien igen på träningsläger, haha. Typiskt. Nu ska jag komma till saken här, för en stund sen tog vi detta kort, jag är den bleka hon den bruna. Är de lagligt att vara så där brun Fanny? haha. Känner mig otroligt blek brevid henne nu. En annan glider ju iväg till kreta imorgon, å va underbart. De är en dag kvar till grekland kreta.


1 dag kvar till grekland kreta

Shopping inför Kreta




Tillbaka efter en heldag på stan, köpt lite saker inför kreta på torsdag. Kan inte fatta att de två dagar kvar, kommer ihåg i vintras då jag satt och tänkte. Ett halvår kvar nu, och nu är vi här. De två dagar kvar och de ska verkligen bli så roligt. Köpte lite gott och blandat, allt ifrån hårinpackningar till kläder. Nu känner jag verkligen att jag har de jag behöver, jätte pirrig nu för de så nära :)



Köpte en hårinpackning från bedheads syster kollektion REF, en så länge känns håret väldigt bra efter det. Även lite underkläder från hm inhandlades. Efter ha varit i varenda hm butik i hela stan gav jag upp letandet efter ett par rosa trekvarts mjukis byxor. Slutsålda överrallt. Väl inne på bikbok hittade jag dessa turkos med lite havsblå kreta känsla. Perfekta att åka i på torsdag. På gina reade de ut dubbel linnen pack billigt så de blev perfekt. De vita ska jag ha när jag flyger. Åh, längtar.



De kommer bli varmt när man kommer fram till Kreta, så väl på flygplatsen kommer jag byta om till dessa rosa shorts. Supersnygga från cubus för bara femtio kronor på flyttrean. Ett par efterlängtade badshorts hittade jag på lindex också, perfekt för mig som är ganska "vild" i vattnet, haha. Gillar att simma mkt under vattnet, dyka, leka kull, och sånt där annat barnsligt som är mig i ett nötskal. Nu ska jag nog kolla vidare på OC med mamma, mys.



A perfect day for shopping




Nu åker jag in till stan med mamma, blir nog en heldag. De är åtta saker som står på min shoppinglista, hoppas jag hittar allt. Ska även ha avslutarsamtal på mitt förra jobb på gröna lund nivet. Om man ville fick man ha det, då ville jag men inte lika mkt längre, aja. De fint väder ute idag, och jag har typ packat ner alla kläder, så har nada to wear. Idag är de bara två dagar kvar till grekland kreta, yey . I övermorgon åker vi, lycklig.


2 dagar kvar till grekland kreta

Packningslistor och planering




Eftermiddagen spenderades med Jackie, vi skrev packningslistor och var nere vid vattnet och badade fötterna. De var 21,6 men vi ville inte bada, haha. I grekland är de typ 25 grader i vattnet, och minst 27 i poolen. Iaf, vi har planerat en del inför kreta resan. Hur allt ska få plats? och vad man ska ha med sig. De inte lätt mina vänner, inte alls. Min mamma fyller femtio den 21 juli och de betyder att jag har en present med mig, en ganska stor. Den tar upp halva resväskan, haha. Jag fyller också år, den 25 juli så de är inte bara i min resväska de ligger presenter.



Nu har jag försökt trycka ner så mkt kläder som möjligt, valt bort vissa (de verkligen inte lätt) och de hänger en del grejer på tork som jag inte har en aning om hur de ska få plats, haha. Brukar alltid få sitta på resväskan när jag ska stänga den, höhö. De så mycket som måste med, har säkert tjugo klänningar, 7 par shorts, massa linnen och blusar. Och så mycket mer... Men jag hoppas jag får plats med allt iaf. Imorgon bär det av till stan med mamma, lite shopping inför kreta. Nu, OC



Sunny day feeling




Holla amigos, just avslutat lite solning på balkongen. Riktigt härligt och varmt är de idag. Nu ska jag fixa i ordning mig lite och sen åka och möta Jackie vid bussen på cykeln, vi ska skriva pack listor inför kreta på torsdag. De tre dagar kvar och de pirrar riktigt mkt i magen nu. Idag är en riktigt slapp dag, bara chilla runt och ta hand om sig själv, så underbart. Ska kolla lite på packningen och så också, för imorgon ska jag shoppa med mami istan. De sista inför grekland, hihi.


3 dagar kvar till grekland kreta

Gröna lund dag



Måste berätta och visa lite bilder från gröna lund besöket i fredags. Jackie kom in vid halv tre, och sen när jag slutat vid tre så började hon och jag gå runt och spana in alla olika karuseller. Jackie hade nästan inte åkt ngt innan så hon ville spana in dom lite. Vi åkte nästan allt, jag åkte allt typ utom frittfall. Jackie var jätteduktig, hon åkte massa olika läskiga, poppexpressen, vilda musen och kvasten bla. Till min förvåning gick mamma med på att åka kvasten, vart jätteglad, men hon förstod nog inte hur läskig den var, haha. Vi alla åkte även lite andra grejer, blå tåget, lustiga huset och kärlekstunnen. Bilderna ovan är tagna med mobil kamera. Så därför är de inte så värst bra kvalite.

Vi spelade bort så mkt pengar, över fem hundra kronor. Ändå kunde vi inte vinna någon choklad, vissa ska inte vinna helt enkelt. Men mamma försvann en stund och sen kom hon tillbaka med pingu, hon hade vunnit den åt mig. Jag vart verkligen jätteglad för har snackat om den jättelänge. Älskade pingu som barn och den här är så söt. Haha. Bilderna är lite halvroliga, kom och tänka på att han är en pingvin så han fick stå i frysen en stund, haha. Den andra är från balkongen. Nu ska jag och mamma kolla på OC.



Fri som en fågel




Underbart dag idag, jag är ledig jag är fri. Jobbet är över och jag är så lycklig över det, de har verkligen varit riktigt jobbigt, trodde inte alls de skulle behandla en på de settet de gjort. Så fort man tog en klunk vatten efter allt skrikande så fick man en utskällning. Nog prat om det, sök aldrig jobb på mp games mina vänner. Rekomenderar inte det. Men folket var underbara och de var nog de som fick mig att orka, underbara arbetskollegor och stod man två så kunde man ha riktigt kul.

Nu är det bara fyra dagar kvar till grekland och jag är jätte lycklig. Idag har vi gjort lite ärenden bara, fixat en inställning med min nikon d40 i butiken jag köpte den, köpt en bra kamera väska. Vattnat blommor hos min bror och handlat. Lagom med sysslor en sån här, första lediga dag. Igår kväll var Peter och Jackie över och åt, pappa å peter åkte och fixade medans mamma jag och jackie kollade på OC, haha. Efteråt tränade jag och Jackie lite också, till disco musik, inför kreta beachen. De här är en outfit som har hade för några dagar sen, inte hunnit visa den. Men här har ni den sötnosar. Mer om gröna lund besöket med familjen i fredags kommer ikväll.

♥ Blommig broderi klänning - Asos
♥ Ljus jeansjacka - Topshop
♥ Silver hjärta - Glitter


4 dagar kvar till grekland kreta

A funny day and pingu





Godmorgon, igår när jag kom hem krånglade min dator så de gick inte att blogga. Jobbade elva till femton i bananen, de var ganska tråkigt, gillar inte bananen. Jackie kom vid halv tre och sen började vi åka massa grejer på grönan, Jackie hade knappt åkt ngt på gröna lund, så hon var jätte modig som åkte massor. Vid halv sex kom Peter (bror hans flickvänn är Jackie) mamma och pappa. Peter köpte också åkband och började åka. Vi spelade bort sååå mycket pengar, säkert över 500 spenn på choklad hjul, men vi vann inte ett fuff. Jag har gått och suktat efter en pingu som man kan vinna jättelänge, och mamma var borta en stund. Då hade hon varit och vunnit en sån åt mig, hihihi. Tack världens bästa mamma, ni får se den sen. Idag är det mitt sista pass, så skönt. Jobbar tolv till arton, så vi hörs ikväll.


5 dagar kvar till grekland kreta

One week left




Jag kan inte fatta det veckan, EN vecka kvar till grekland. Åh, lycklig jag är alltså. Måste börja packa, jag tar alltid så lång tid på mig, och de ett heltidsjobb att välja ut kläder att ta med sig, alltid blir de för mkt. Brukar sitta på väskan och dra igen dragkedjan, så full är den. Riktigt skönt ska de bli, åh sju dagar kvar. Nu ska jag iväg till jobbet, jobbar 13 till 22? de kan alltså bli så att jag slutar åtta, hoppas på det. För jag är andra person i ett stånd, och är de lite folk så får den personen gå hem tidigare. Imorgon ska vi gå på gröna lund, alla utom Micke och Jenny, synd att de inte kunde följa med. Men nu ska jag skynda mig, hörs ikväll

7 dagar kvar till grekland kreta

Mixed with some love



Holla amigos, varit lite frånvarande men de gick inte att gå in på bloggen imorse. Jobbade elva till fyra, kort pass. Skönt. Gick hem och sov sen, eller fikade först på mammas jobb, sen sov jag i en och en halv timma, behövdes. Åh så underbart att jobbet är över nu, de har varit så mkt slit och jobb som jag aldrig kunde förstå. Och nu är de bara åtta dagar kvar till grekland, oh hallelulija! Nu ska jag jonia familjen och kolla lite tv, innan jag går och tvättar mitt gigantiska hår, haha.

♥ Röd blommig topp - HM
♥ Vit stickad kofta - Vila
♥ Gladiatorsandaler - HM
♥ Vit rund väska - Gina T
♥ Vitt jordgubbs halsband - Guldfynd
♥ Vita enkla shorts - HM Divided


Såhär stort är mitt hår, haha. Ronja rövardotter look alike nästa!


8 dagar kvar till grekland kreta

Cinema and some shopping




Nu ska jag iväg upp till centrum och möta Jackie, vi ska kolla på resväska till henne inför kreta på coop, gå se sex and the city filmen och shoppa lite. De ska bli jätteroligt, funderar på om jag måste äta ngt när jag kommer dit, en korv eller något. För jag blir så lätt hungrig, haha. Nu vet ni var jag håller hus idag, vi skulle igentligen spela minigolf, men de för kallt. Tänka sig, vi satt just och pratade om det i telefonen. De är 9 dagar kvar till kreta, 9 de en siffra herrgud va nervös och lycklig jag är på samma gång. Jag kan fortfarande inte fatta det, grekland kreta i två veckor. Underbart.


9 dagar kvar till grekland kreta

I'm singing in the rain



Alltid när det regnar sjunger jag på den sången, haha. Vet inte varför men jag gillar regn, tycker de mysigt. Iaf när man kan sitta inne under en filt och bara kolla tv hela dagen, de har jag gjort ett tag idag iaf. Nu ska jag strax iväg till jobbet, börjar sex, men ska vara där en timma innan för att äta lite och så. Tvättade håret i morse och nu är de skitstort, vill så gärna ha utsläppt, men tror jag måste sätta upp det. Annars blir de Ronja rövardotter look alike på mig alltså. Jag har lite myskläder på mig idag, kände för det. Tack för alla underbara kommentarer, tänkte igentligen skriva detta inlägg ikväll, men gjorde de nu för eran skull. Sötisar!

♥ Grå randig tröja - Thailand pappas
♥ Körsbär halsband - Uropenn
♥ Ljus jeansjacka - Topshop
♥ Svarta leggings - HM



Är de någon som vet varför bilderna blir så konstiga när man fottar mot en spegel med en systemkamera? De blir konstiga vita sträck över hela bilden? help me please :)


About yesterday



De finns bara ett ord som förklarar varför jag inte kunde blogga igår. Krångel, min dator är helt knäpp. Den blir bara dåligare för varje dag, (den har virus) de väldigt störande. Jag vill ju kunna blogga, speciellt när jag har tid. Nu sitter jag på pappas data och bloggar, min är verkligen helt slutkörd. Måste ju ta ord och berätta lite om gårdagen, men först om förrgår. Jackie stannade hos mig och mamma i huset, så vi plattade hennes hår och lite annat, hehe. Känns verkligen som att jag inte kan formulera saker på ett bra sätt här just nu.

Igår jobbade jag femton till tjugotvå, de gick bra. Stod i slangbellan med Mattias och vi fick iväg många erbjudanden. Fick även stå 40 minuter i pralinen, vet inte varför. De var grymt kul och Molly (ledare) tyckte jag gjorde ett bra jobb så de var roligt att höra. Väl hemma kollade jag på nya humor serien "de sociala spelet" de var grymt roligt, de är ett program som ska följas.

Usch va jag längtar till grekland nu, tänk att ligga på stranden och bara sola och bada. Vara vid poolen och plaska runt, de helt otroligt att de bara är 10 dagar kvar, jag kan inte ens fatta det. Jag har inte ens börjat packa, känner mig otroligt stressad. För de massa saker jag måste planera in innan jag åker, och jag har inte tillräckligt med tid känns det som. Jag som hade planerat att bara softa de fem dagarna innnan grekland, men jag har typ hundra grejer att göra, måste skriva upp allt. Nu får jag ta och sluta babbla. Jobbar arton till tjugotvå idag så vi hörs nog ikväll när jag kommer hem, imorgon? ledig :)


10 dagar kvar till grekland kreta

Flower power in the sun



En intensiv dag idag, jobb elva till sex. Därefter hem och äta taccos med familjen, Jackie och Peter var över, pappa och peter åkte ut och fiskade. Jag Jackie och mamma kollade på tv bla OC löveit. Jag och Jackie spelade även lite tennis, fast med strandrack, om ni vet vad det är. Iaf, hann skriva inlägg innan dagen är slut. Funfun, imorgon kommer andra bror Micke över och Jenny, därefter jobb femton till tjugotvå. Gud va skönt, endast sex pass kvar, lövligt? yesbox. Nu ska jag krypa till kojs!

♥ Blommig volang kjol - Gina
♥ Vitt v ringat linne - HM
♥ Vit stickad kofta - Vila
♥ Halsband blå rosett - Oasis
♥ Budskaps armband Je t'aime - Cocoo

12 dagar kvar till grekland kreta


Playing too much with my camera




När man har en ny kamera, kan man helt enkelt inte sluta fotta. Längtar efter att få ta bilder nera i grekland, lovley. Jobb elva till arton, väldigt segt och jobbigt, samma tid imorgon. Efter de vart de några åk på gröna lund (katapulten, radiobilarnax2, vilda musen) med en kollega, därefter hem och äta pizza. Sen tog jag en kvällspromenad med Marielle och Madde längs vattnet där vi bor, mys. Skönt att buss strejken är över, cykeln kommer inte rulla lika många varv längre. Roligt att ni fortfarande hänger på fast jag inte haft tid, hoppas på en bättre update imorgon. Men tror jag ska till gröna lund efter jobbet så de blir nog inte förns imorgon kväll.

♥ Vit tunika - Ellos
♥ Jeans shorts - Kreta
♥ Gula Ballerina - Dinsko
♥ Röd vit randig väska - HM
♥ Peace armband orange - Cocoo






Världens bästa serie genom tiderna





Älskar detta klipp, publicerat de förut ibloggen. Men de verkligen ett mästerverk av den som gjort det, vilken känsla med titanic låten till. Jag verkligen älskar OC, jag är än idag ledsen att serien inte finns längre. Jag har mina fyra säsonger att glädjas åt, och de rullar alltid i min dvd spelare, föralltid.


13 dagar kvar till grekland kreta



I love new york, always




Hallå i stugorna, varit lite tomt idag ibloggen. Men jobbat ganska mkt, eller fem timmar. Imorgon är de sju timmar, ännu värre. Stod i tärningen och de gick väl okej, lite halvtråkigt. Idag bar jag min fyra år gamla I love new york tröja, jag hade den alltså innan de varit modernt me dem. Jag och min bästis hade likadana, fick inspiration av mka i new york minute nämligen. Nu är jag trött som en pannkaka, ska nog bara vila på soffan hela kvällen. Juste jag och mamma badade idag, 19 grader. Cyklade även till jobbet, fick lite problem med kedjan på dit vägen men de löstse sig. Cyklade bara till t-banan.

♥ New york tröja - Gjort själv
♥ Vitt långt linne - Gina tricot
♥ Svarta gladiator sandaler - HM
♥ Svarta shorts i skönt matrial - Hm




Grekland Kreta fjorton dagar kvar




Tänka sig, de två veckor kvar, fjorton dagar tills vi åker till grekland. Jag kan knappt fatta de, de så kort tid kvar att njuter utav dagarna för att de så kort kvar tills vi åker, lycklig hela tiden. Ska bli så underbart, två veckor nere i de underbara grekland. De finns ingen som älskar grekland kreta som jag, kommer ihåg i våras då de var 150 dagar kvar, jag var lycklig redan då. Längtade redan då, och nu är det dags snart, bara några få dagar kvar. hihi. Ska försöka lugna ner mig lite här :)



Bilderna är från förra året då vi var i analipsi på hotel elena, där var vi även året innan, år 2004 var i på chania sidan och de dit vi ska i år, inte samma ställe men nära. Åh va underbart de ska bli. Iaf, nu ska jag cykla iväg till jobbet med mamma, hon ska till sitt jobb så får sällskap, de skönt. Jobbar 11-16. Tävlingen avslutades igår, och en vinnare är publicerad och medelad i tävlingsinlägget längre ner på bloggen. Läs för mer info där nere, för de en liten suprise. Nu ska jag åka iväg, men vi hörs runt sex tiden ikväll igen.

Ha en underbar dag!

14 dagar kvar till grekland kreta


Pimped my ride to work







Hello i stugan, mår ni bra? varit ganska off idag för jag kände för en vilodag. Mest tagit de lungt och typ spelat the sims. Idag hade vi inne min cykel på verkstan och jag fick ett nytt bakhjul, en tvåårs pungtering visade sig vara ett helt bakhjuls byte. Nu har jag iaf en ride till work imorgon, de känns skönt. Så nu är den pimpad och fin, se om jag blir helt slut av och cykla imorgon, haha kanske det.





Efter pimpningen så var de dags för middag, vi åt rostbiffsallad med potatissallad och bröd, riktigt gott. Till de dracks de ny blandad saft med smak av mango och persika, gott. Även om de har varit en molning dag så har de kännts om en riktig sommardag, gjort sånt man ska göra på sommaren. Cykla, sola, vila, äta gott.

Tävlingen avslutas ikväll 21.00 ni kan tävla fram tills dess.


Svensk husmanskost




Mina solplaner sprack totalt när jag vaknade imorse runt elva och de var mulet, suck. Jag som skulle ha en skön dag på bryggan och bygga upp lite färg, men icke sa nicke. Har precis kommit hem från en cykeltur till centrum med mamma, vi köpte lunch, så de ska jag äta nu. Svensk husmanskost - billys pan pizza, yey!



Skönt att vara ledig iaf, ändå om ja inte kunde sola. Tänka sig, de en vecka och tre dagar kvar av min period, underbart. Och de innebär att grekland närmar sig med stormsteg, 15 dagar kvar idag, lovley. Nu måste jag gå upp, är ganska hungrig. Juste, roligt att så många är med i tävlingen, lika överraskande varje gång. Vi hörs lite senare sötisar!



15 dagar kvar till grekland kreta

Yellow ballerina fina




Vart riktigt glad när jag såg hur många som deltagit i tävlingen, roligt. Blir extra glad när de nämligen jag som betalar och väljer ut smycken enligt min personlighet och ni gillar dem, de känns extra bra då när många är med. Jobbet gick bra, eller hyffsat, stod i Dumle igen för sjuttioelfte gången, haha. Nejdå men har säkert stått där 7 gånger nu och då börjar de bli lite halvtrist, fast jag har inget imot dumble, de absolut inte ett tråkigt spel, tro mig de finns värre. Ojoj, klockan trillar på och jag ska sola imorgon är nämligen ledig. Men först ska jag berätta en sak, en sak som tog väldigt lång tid pga en dum strejk.

Jag fick gå i 40 minuter till tunnelbanan idag, de regnade var skitvarmt och kvaft ute, usch va jobbigt de var. Och inte nog med de, missade precis tunnelbanan så fick vänta där först, stressigt. När jag väl sitter på spårvagnen vid norrmanstorg får de inte igen durrara, så fick sitta där i tio minuter, kom fett försent. Eller precis till möter började, men meningen var att ja skulle vara där trettio min före så jag han äta, så fick sitta där och äta under mötet. Dumma bajs buss strejk, tur att de bara en och en halv vecka kvar av min period, för de riktigt jobbigt och krångligt att ta sig dit. Nu ska jag kolla huset full innan ja sover.



♥ Blommig volang kjol - Cubus
♥ Vit blusaktig topp - HM
♥ Jeansjacka - Topshop
♥ Silvrigt hjärta - Glitter
♥ Gula ballerina skor - Dinsko


Vinn jordgubbs örhängen!




Nu har jag lapat sol i säkert två timmar, inte i sträck då för jag har väldigt svårt för att ligga stilla i solen, hehe. Men skönt var de, lite svettigt haha. Och jag som ska till grekland om två veckor och där är de redan 37 grader varmt i skuggan, mohaha.

Sist jag hade bloggtävling var de flera hundra som deltog och över sex tusen bidrag, de var väldigt roligt, men samtidigt vart de lite för mycket. Denna tävling kommer gå till på samma sätt, för att vara med och tävla lämna en kommentar i detta inlägg. Man får skriva flera tävlingsbidrag men max 50 st per person, för att de ska bli någon rättvisa. Nu är det också krångligare att kommentera, ska försöka fixa till det. Men de kommer alltså inte gå att spama kommentarer.



Så här ser skönheterna ut alltså, äger ett par själv och jag älskar dem, de såå söta. De är från uropenn och de är jorgubbs motiv som hänger och dinglar i öronen. Jag ska till jobbet om drygt 40 minuter så ni har hela kvällen på er att tävla. Tävlingen avslutas imorgon kväll kl 21.00, då denna varar inte lika länge som den förra. Nu måste jag skynda mig lite, på med kläder smälla i sig lite mellis och sen gå (pga av bussstrejken) till tunnelbanan, en halvtimma måste jag gå. Jobbigt hehe.

Ha en fortsatt fin dag!

Update: Elise Grattis till vinsten, hoppas du blev riktigt glad. Min ni andra bli inte ledsna, jag har ett par till att lotta ut och de kommer en ny tävling redan i helgen, så håll koll i bloggen bara så har ni chansen igen. men åter igen, Grattis


Borrowed from my mum




Sol sol sol, underbara väder. Enligt väder tanterna ska de hålla i sig i några dagar, börjar kl arton ikväll och är ledig imorgon. Så de blir två fantastiska sol tillfällen, måste dock åka till jobbet redan kl 4, pga av sl´s bussstrejk surt. Jag ska först cykla, sen tunnelbana och sen spårvagn, snacka om bökigt. Kommer inte vara en kotte på grönan, de ingen som hittar dit när de inte finns bussar. Nu vill jag iaf sätta mig i solen, och påbörja en bränna, vill blir förbrun inför kreta, längtar så.



♥ Blå tunika - Mammas Salt
♥ Svart enkelt linne -Gina Tricot
♥ Enkla leggings - Veromoda
♥ Halsband blå rosett - Oasis

16 dagar kvar till grekland kreta

RSS 2.0