Att vara smal är inte sjukligt!

Att kunna se skillnaden mellan att vara friskt smal och sjukligt smal verkar vara helt omöjligt att förstå i Sverige. Varje minsta tjej/kille som är smal får slag ord om att de måste äta mer, eller att de har anorexia. Detta är något som stör mig väldigt mycket, för alla ska bli accepterade.

Jag är smal men jag är inte alls för smal, utan de har med mina gener, mina föreldrar var båda jätte smala när de var unga, och båda mina syskon är det. Men ändå kan folk inte förstå skillnaden mellan att vara smal och vara sjukt smal. Det spelar ingen roll för vissa om de äter 200 chokladkakor, de går inte upp i vikt ändå. Alla människor har olika läggning och de inget man kan göra åt. Bara för att man är smal betyder de inte att man är sjuk.

När jag började i ny skola till 8 träffade jag en kille i min klass som också var smal. När vi började prata så visade det sig att vi upplevt likadana saker. Samma sak som min förra bästa vänn som också var smal, både hon och jag var långa och smala. Det fanns andra tjejer som också var smala men de var korta, och de accepterades på ett helt annat sätt. De här handlar inte bara om unga som inte förstår, de värsta är nog att de vuxna inte kan förstå skillnaden och de klart inte de unga förstår då.

En annan sak som stör mig också är att det verkar som det är helt okej att säga till en person - gud va smal du är! men att säga - gud va tjock du är! är förbjudet och sårande och de hemskt? Tror ni inte att de gör precis lika ont inom en smal person att få höra sånt? vi kan inte heller ändra situationen och som vi ser ut. När någon säger till mig - gud va smal du är, så tänker jag gud va tjock du är MEN skillanden är att jag inte säger det, för jag vet precis hur de känns inom än när någon gör så mot än. Jag har mycket att tacka min förra bästa vänn för vi gick igenom så mycket tillsammans, och de är kommer jag nog aldrig glömma.

Jag blir så arg när släktingar, vänner och andra säger till mig eller någon annan att de är för smala, för vi är inte för smala, vi är vackra som vi är, och vi ska accepteras precis lika mycket som de är som är lite små mulliga. Man är den man är och de ska man inte behöva lida över. Man ska inte behöva känna sig fel i sitt sätt man ser ut.

Det finns så många bloggar som skriver inlägg och tycker synd om de som är tjocka, och de klankar ner på alla smala där ute, och skriver att de borde äta en macka eller liknade. Men så är det inte, ni har så jävla mycket fel, att vara smal är inte sjukligt, de är ett sätt att se ut, och så är det och de ska man inte behöva må dåligt över.

Jag försöker själv att inte tänka på det, men visst gör de ont ibland, att höra de folk säger, och man står där och halv ler och säger hehe nää de är jag inte, och man får tillbaka - de är du ju visst, du är ju smal som en pinne? dax och ge upp eller? för de kommer aldrig ge sig, men jag vill bara berätta om hur de är att vara smal och att de är fullkomligt friskt och normalt. 
Att vara smal är inte sjukligt!




Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har skrivit ett liknande inlägg i min blogg, och jag förstår verkligen vad du menar. jag har exakt samma problem..

2007-08-16 @ 17:44:01
URL: http://lilinda.blogg.se
Postat av: Martina

Hej! tack så mkt för din kommentar..
Kul att du också märk samma sak, att det börjat stiga :)
Har aldrig läst din blogg förr men nu läste jag och du verkar ha mkt vettigt att säga. Jag länkar dig på min blogg, hoppas att det är okej? : )

2007-08-16 @ 17:59:10
URL: http://aniitram.blogg.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

Va härligt att höra att ngn annan har samma problem, ska nu läsa ditt inlägg om det.

2007-08-16 @ 21:12:56
URL: http://performance.blogg.se
Postat av: Anonym

det verkar som det är helt okej att säga till en person - gud va smal du är! men att säga - gud va tjock du är! är förbjudet och sårande och de hemskt? Tror ni inte att de gör precis lika ont inom en smal person att få höra sånt?
självklart tror jag att det gör precis lika ont för en smal person att höra sånt. Men för tjocka människor är en smal kropp rena drömmen. Plus genom att trådsmala modeller som finns på olika skyltfönster och alla krav om hur lång och hur mkt man ska väga så är smal den kropp som mest accepteras.

2007-08-16 @ 23:42:03
URL: http://www.angelicasjolin.blogg.se
Postat av: Stina <3

I know what you mean =/

2007-08-17 @ 00:03:01
URL: http://stinalee.blogg.se
Postat av: Marima

Har samma problem jag med jag har alltid varit smal och vissa har problem att acceptera det.Ps:tack för rabbatt-koden jag fick av dig igår.Ds

2007-08-17 @ 12:13:21
URL: http://sodeliciouz.blogg.se
Postat av: Marima

Har samma problem jag med jag har alltid varit smal och vissa har problem att acceptera det.Ps:tack för rabbatt-koden jag fick av dig igår.Ds

2007-08-17 @ 12:18:15
URL: http://sodeliciouz.blogg.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

tack för alla inlägg, skönt att höra att det fler där ute som känner sammasak, kämpa på.

2007-08-17 @ 13:01:50
URL: http://performance.blogg.se
Postat av: Anna

Heej, har samma problem som du. Har alltid varit smal och det ligger i mina gener också. Skönt att det finns fler som känner samma sak.

2007-08-17 @ 16:12:27
URL: http://jemse.bilddagboken.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

ja, de fler som hört av sig och sagt samma sak :)

2007-08-17 @ 21:04:43
URL: http://performance.blogg.se
Postat av: therese

bra skrivet! Jag vet precis hur det känns, jag är smal naturligt. Jag har varken anorexia eller bantar, jag har inga problem med mat överhuvudtaget! Jag har fått kommentarer om både det ena och det andra:S
Och det där med att folk säger "gud vad smal du är" till en smal person är så himla irriterande! Tydligen är det helt ok att klanka ner på någons vikt om dom är smala. Till tjocka personer är det dock absolut förbjudet! Ord kan såra lika mycket, oavsett om man är smal eller tjock.

2007-08-18 @ 18:41:50
Postat av: Sweet 16´s blogg


härligt verkligen, att höra hur många som känner sammasak därute! De värmer verkligen inom mig, egenligen bortde de som är drabbade starta ngn slags hemsida-kedja eller förbund om just det.

2007-08-18 @ 19:03:37
URL: http://performance.blogg.se
Postat av: Michaela

jag håller med dig precis, jag är i samma situation.

2007-08-20 @ 16:29:55
URL: http://nyponbuskar.webblogg.se
Postat av: Agnes

VILKET jättebra inlägg! Har precis vart med om samma saker. Usch.

2007-08-22 @ 22:01:18
URL: http://agnesha.blogg.se
Postat av: Sofie

Har det precis likadant, och har alltid haft det. Jag kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, och det är så jobbigt att höra i alla år hur smal man är, att man ska gå upp i vikt. Men hallå, jag VILL gå upp i vikt, men det går inte. Det var ett jättebra inlägg!

2008-03-21 @ 10:16:34
URL: http://paaperdoll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0